|

Μεγάλη "τρύπα" στον Internet Explorer




Από εχθές Τετάρτη ξένα site ανέφεραν για ένα πρόβλημα ασφαλείας στον Internet Explorer 7 αλλά από ότι φαίνεται παρά το κόμπιασμα της Microsoft και σύμφωνα με νέα της τελευταίας στιγμής υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ του Internet Explorer.

Σύμφωνα με το Yahoo αλλά και το BBC υπάρχει κακόβουλος κώδικας που βρίσκεται σε παραπάνω από 10.000(!) ιστοσελίδες και κλέβει passwords για online παιχνίδια.

Το Yahoo επίσημα συμβουλεύει να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε για ένα διάστημα τον Internet Explorer.

Ειδικοί ασφαλείας -σύμφωνα με το Yahoo- φέρονται να φοβούνται ότι είναι μόνο ζήτημα ελάχιστου χρόνου η ζημιά και το κενό να μεταφερθεί σε άλλους χώρους καθώς ουσιαστικά οποιοσδήποτε κωδικός έρχεται στα χέρια hackers.

Τα anti-virus αυτή την στιγμή στην συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ εντοπίζουν το πρόβλημα. Σύμφωνα με την virustotal μόνο 4 (έλα ρε Avira Θεϊκό) από τα 22 κύρια antivirus εντόπισαν το πρόβλημα.

Η Microsoft κάνει προτάσεις και ενώ όλοι περιμένουν εναγωνίως ένα patch, σύμφωνα με την Washington Post αυτά που προτείνει η Microsoft ενδεχομένως να ΜΗΝ δουλεύουν ή αρκούν για την ώρα.

Μέχρι νεωτέρας λοιπόν χρησιμοποιήστε τα Firefox, Opera, Safari, Chrome…

edit: Κατεβάστε το σημαντικότατο critical patch MS08-078 της Microsoft το οποίο λέγεται ότι λύνει τα προβλήματα.

[via]