|

Εξώδικο εναντίων του greektvsubs



Εξώδικο εναντίων site μετάφρασης υποτίτλων

Όσοι ασχολείστε με κατέβασμα σειρών και ταινιών από το Internet ίσως γνωρίζεται την ύπαρξη του greektvsubs.gr .

Το συγκεκριμένο site εδώ και καιρό αποτέλεσε μια ερασιτεχνική προσπάθεια συλλογικής μετάφρασης ξένων σειρών στα ελληνικά.
Σήμερα το πρωί δέχτηκε εξώδικο απο την Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ). Αξίζει να δείτε με τι ασχολείται η συγκεκριμένη εταιρεία, ποιές είναι οι "επιτυχίες της" και ποιες εταιρείες έχει μέλη από εδώ:

Μέρος του εξώδικου γράφει:

Παράθεση:
Απόσπασμα από το εξώδικο που εστάλη στο greektvsubs:
Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας αλλά και σαφείς αποδείξεις που διαθέτουμε, υπό την ιδιότητά σας ως ιδιοκτήτη και διαχειριστή της ιστοσελίδας με την ονομασία www.greektvsubs.gr, χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2121/93, χωρίς την απαιτούμενη προηγούμενη έγγραφη άδεια των νομίμων δικαιούχων των σχετικών δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων εταιριών-μελών μας, επιδίδεστε σε μία όλως παράνομη δραστηριότητα, η οποία συνίσταται στη χωρίς δικαίωμα μετάφραση στην ελληνική γλώσσα των κειμένων/διαλόγων και δημιουργία υποτίτλων κινηματογραφικών ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των οποίων ανήκουν σε εταιρίες-μέλη μας, τους οποίους διαθέτετε, στη συνέχεια, παράνομα και χωρίς δικαίωμα, σε τρίτους μέσω του διαδικτύου.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αποτελεί μια πρωτόγνωρη επίθεση και προσπάθεια εκφοβισμού των χρηστών του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό είναι πως πολλά ακόμα ελληνικά site με υπότιτλους έχουν από το μεσημέρι κατεβάσει ρολά.

Η ουσία δεν είναι στη φύση των συγκεκριμένων διαδικτυακών τόπων (αμερικάνικες σειρές, σαβούρα κλπ. οκ αν και υπάρχουν και μερικές αξιόλογες) αλλά στην ευρύτερη επίθεση εναντίων της ελεύθερη διακίνησης της πληροφορίας και της φίμωσης προσπαθειών που γίνονται αυτό-οργανωμένα με προσωπικό μεράκι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Όσοι θέλετε μπορείτε να στηρίξετε τα παιδιά του GTVS ΥΠΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΕΔΩ !!

[via]