|

Spread Firefox 3 Download Day

Download Day 2008
Download Day 2008

Tο Mozilla Foundation στοχεύει να σπάσει ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ με τον Firefox 3. Έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει το ρεκόρ αριθμού downloads για μια εφαρμογή μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την διάθεσή της.

Η Download Day – όπως την ονομάζει το Mozilla Foundation- θα ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας λεπτό γενικής διάθεσης του Firefox 3 και θα διαρκέσει 24 ώρες. Πριν συμβεί αυτό (κάπου ανάμεσα στα μέσα και στα τέλη Ιουνίου), το Mozilla Foundation έχει ήδη δημιουργήσει μια ειδική σελίδα "προπαγάνδας" γι' αυτήν την προσπάθεια.

Σε αυτήν την ιστοσελίδα ενθαρρύνονται οι χρήστες να διοργανώσουν Donwload Day parties, να προωθήσουν αυτήν την προσπάθεια σε πανεπιστημιακούς και εργασιακούς χώρους αλλά και να τοποθετήσουν ειδικά Download Day banners στα websites τους.

Ο Firefox 3 είναι βασισμένος στην αρκετά ανανεωμένη έκδοση 1.9 του Gecko, της layout engine του Mozilla. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, έχει πιο ξεκάθαρο interface, πιο προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης bookmarks, είναι πιο σταθερός και αρκετά πιο γρήγορος στο rendering των σελίδων.

[via]