|

Η ΕΡΤ αλλάζει logos





Ο φετινός Ιούνης τελικά είναι ο μήνας των αλλαγών, έτσι μετά την NOVA σειρά έχει να αλλάξει λογότυπα και η ΕΡΤ, συγκεκριμένα το Σάββατο, 7 Ιουνίου, με την έναρξη του Euro, η ΕΡΤ αλλάζει την εταιρική της ταυτότητα, σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρία RED BEE MEDIA, θυγατρική του BBC .

Η νέα ταυτότητα, πέρα από τη δημιουργία ξεχωριστού λογότυπου για την ΕΤ1, τη ΝΕΤ και την ΕΤ-3, περιλαμβάνει και τη δημιουργία δύο θεματικών λογότυπων, για τις ειδήσεις και για τις αθλητικές εκπομπές, που θα εμφανίζονται στις οθόνες, ανεξάρτητα από το κανάλι προβολής.

Σε ό,τι αφορά την ΕΤ 1, η νέα της ταυτότητα βασίζεται στην ιδέα "ευφυής ψυχαγωγία για μένα", καθώς είναι το κανάλι, στο οποίο κάθε τηλεθεατής μπορεί να απολαύσει προγράμματα, που σχετίζονται με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Για την ΕΤ-1 δημιουργήθηκαν έξι διαφορετικά τηλεοπτικά σήματα, που αποτελούν αφηρημένη έκφραση των συναισθημάτων της έκπληξης, της αγάπης, του χιούμορ, της προσμονής, της ηρεμίας και της χαράς.

Για τη δημιουργία των σημάτων, η Red Bee Media συνεργάστηκε με δυο από τα καλύτερα στούντιο animation στο Λονδίνο, τα Bermuda Sorts & Trunk και Sound Designers envy post (χώσε μαλάκα Έλληνα και άλλα φράγκα).

Στο σχεδιασμό της στρατηγικής της ΕΡΤ εντάχθηκε και η δημιουργία δύο θεματικών ενοτήτων, με ξεχωριστά οπτικά σήματα και ξεχωριστά ολοκληρωμένα συστήματα γραφικών, το "ΕΡΤ Ειδήσεις" και το "ΕΡΤ Αθλητικά".

Η καινοτομία συνίσταται στο ότι για πρώτη φορά, στην ιστορία της ΕΡΤ, οι θεματικές αυτές ενότητες θα έχουν τα ίδια σήματα και στην ΕΤ1 και στην ΝΕΤ -αργότερα και στην ΕΤ 3- δίνοντας έτσι έμφαση στην υπογραφή ΕΡΤ.

Για την ΕΡΤ 3 θα δοθεί χωριστή συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη και η νέα της ταυτότητα αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 7 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία εγκαινιάζονται τα νέα λογότυπα για τη ΝΕΤ και την ΕΤ1.
[via]