|

Προβληματίζει το Ελληνικό iPhone 3G



Διάβασα στην Ελληνική ιστοσελίδα της Vodafone ανακοίνωση που αφορά την έλευση και διάθεση του iPhone 3G στην Ελλάδα. Πέραν του ότι μπορείς να συμπληρώσεις φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (sic), έχει σχετικό FAQ που δίνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την συγκεκριμένη συσκευή.

Διαβάζοντας αυτό το FAQ προβληματίστηκα αρκετά και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου. Τα σημεία που προξενούν εντύπωση και τα οποία σας αντιγράφω από την σελίδα της Vodafone είναι τα εξής:

Η συγκεκριμένη συσκευή που διατίθεται υποστηρίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες σε μηνύματα και emails; Αν όχι, πότε προβλέπεται; Τα SMS & emails που δέχεστε με ελληνικούς χαρακτήρες θα εμφανίζονται κανονικά. Όμως, επειδή το μενού της συσκευής είναι στα αγγλικά δεν υποστηρίζεται η αποστολή SMS και email στα ελληνικά καθώς και η λειτουργία αναφοράς παράδοσης μηνύματος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, μελλοντικά θα γίνει αναβάθμιση του software για να μπορούν να υποστηρίζονται και οι ελληνικοί χαρακτήρες.

Η συσκευή θα είναι VF Live!; Θα δέχεται αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις Vodafone live!, MMS, Wap, Web; Το μενού των συσκευών παραμένει αυτό της Apple, χωρίς καμία προσθήκη. Οι υπηρεσίες Vodafone live, MMS, WAP, δεν υποστηρίζονται και δεν μπορεί να δεχθεί καμία ρύθμιση.

Η συσκευή αυτή υποστηρίζει GPS; Με ποιο πρόγραμμα πλοήγησης συνεργάζεται; Πως το προμηθεύομαι; Έχει ενσωματωμένο δέκτη (τεχνολογία Assisted GPS: λαμβάνει σήμα από την κεραία κινητής τηλεφωνίας όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη λήψη από δορυφόρο). Όμως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο πρόγραμμα πλοήγησης που να συνεργάζεται μαζί του.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε και μετά τα παραπάνω, οι απορίες που δημιουργούνται είναι πολλές και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που πρέπει κάποιος να αγοράσει αυτή την συσκευή, όσο trenty και αν είναι, από την στιγμή που βασικές λειτουργίες δεν υποστηρίζονται. Πραγματικά θα ήθελα να ρωτήσω υπάρχει κάποιος που θα το αγόραζε και αν ναι, γιατί...