|

[How To] EDG-Nemesis picons from PC



Το ότι φοράω το Ιταλικό EDG-Nemesis 4.0 maxvar στο 500ρακι μου σας το είχα γράψει και παλαιότερα . Από την πρώτη ημέρα με βασάνιζαν 1-2 πραγματάκια σε σχέση με ότι είχα συνηθίσει στο Gemini. To ένα σας το είχα αναφέρει και είχε να κάνει με το ότι δεν υποστηρίζει Photo preview από τον σκληρό δίσκο. Ένα άλλο που διαπίστωσα στην πορεία ήταν ότι δεν μπορούσα να βάλω τα picons να τα διαβάζει από το mount που είχα κάνει στον σκληρό δίσκο του Υπολογιστή μου ο οποίος και παίζει τον ρόλο του PVR.

Τι λοιπόν και αν ρώτησα στα διάφορα ξένα Forum τι και αν απευθύνθηκα στο Forum του EDG-Nemesis oι απαντήσεις που έπαιρνα ήταν από αστείες μέχρι παράλογες.

Μέχρι που η απάντηση ήρθε από τον φίλο Syrossyn τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για άλλη μια φορά και από αυτό τον χώρο.

Έτσι λοιπόν όσοι θέλετε να μην παραφορτώνετε την έτσι και αλλιώς ελάχιστη μνήμη του DM500 με picons, θα πρέπει:

α. Nα φτιάξετε έναν κοινόχρηστο φάκελο με το όνομα picon και να ρίξετε εκεί μέσα όλα τα picon που θέλετε να εμφανίζονται για να το διαβάζει το Dreambox σας (εκεί που δρομολογεί το var/mnt ).

β. Στην συνέχεια με telnet από το PC σας να δώσετε την εντολή :
ln -s /var/mnt/picon /var/tuxbox/config/picon

γ. Τέλος πάτε στο panel του Nemesis και ορίζετε ως path για picon folder το: /var/tuxbox/config όπως δείχνει και η πρώτη εικόνα του post.

Αν δεν μείνατε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και θέλετε να σβήσετε το mount shortcut δίνετε την εντολή rm -f /var/tuxbox/config/picon
Enjoy..