|

Το Destinator φεύγει το tomtom έρχεται



ΓΕΓΟΝΟΣ Νο1: Αναμφισβήτητα το πρόγραμμα πλοήγησης της Destinator δεν είναι κάποιο super duper πρόγραμμα, εκτός του ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι καινοτόμο δεν έχει ούτε την ταχύτητα του Tom Tom ούτε το GUI του iGo.

ΓΕΓΟΝΟΣ Νο2: Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστό το Destinator κάνοντας το Νο1 στις προτιμήσεις των Ελλήνων στα navigation programs είναι οι χάρτες της Geointelligense (aka NGI).

Δυστυχώς όμως τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για την Destinator την οποία φήμες θέλουν να έχει χρεοκοπήσει και κομμάτια της (δεν διευκρινίζονται ποια) να τα έχει αγοράσει η intrinsyc . Όπως καταλαβαίνετε το τοπίο είναι θολό και τα ερωτήματα πολλά με αποτέλεσμα να προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα (MLS) η οποία για ακόμα μια φορά (λέγε με Destinator 7 για PPC) τηρεί σιγή ιχθύος και δεν ενημερώνει τους καταναλωτές της για το τι μέλει γενέσθαι.

Nα μου πεις πάλι στα τόσα χρόνια που ασχολείσαι με το navigation ρε Μινώταυρε πότε την είδες να ενημερώνει (πλην του Talk & Drive το οποίο απέτυχε παταγωδώς στην αγορά) ή να υποστηρίζει πραγματικά το Destinator. Η απάντηση μου είναι ΠΟΤΕ !

Ως αποτέλεσμα του μηδενικού support ήταν να το αναλάβουν οι χρήστες του με τρανταχτό παράδειγμα το forum της NGI το οποίο έπαιζε συμβουλευτικό ρόλο και ήταν πάντα εκεί για να δώσει λύσεις στον κάθε πικραμένο Έλληνα χρήστη είτε αυτό λεγόταν δεν παίζει το Destinator με το GPS του ΗΤC είτε αυτό λεγόταν φτιάξε μόνος σου ένα Destinator 7 για Έλληνες χρήστες.

Αυτά όμως για τους ψαγμένους τoυ χώρου είναι λίγο πολύ γνωστά και το ερώτημα που τίθεται είναι τώρα τι κάνουμε ... Ευτυχώς για άλλη μια φορά η Geollinteligence παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και δεσμεύετε στο νέο forum της (λέγε με Νavimania) ότι θα βρει τρόπο να υποστηρίξει όλους αυτούς που έχουν αγοράσει τους χάρτες της. Εκεί λοιπόν τίθεται το ερώτημα... πως και με ποιο πρόγραμμα... διαβάζοντας προσεκτικά είδα ότι κάτι φαίνεται να τρέχει με προγράμματα του χώρου που δεν έχουν έρθει ακόμα στην Ελληνική αγορά.

Εδώ έρχεται και η είδηση το πρώτο πρόγραμμα που αφήνετε να εννοηθεί ότι παίζει να έρθει με χάρτες Geointelligense είναι το tomtom και θεωρώ ότι δεν θα αργήσει να σκάσει η μπόμπα και να το δούμε στην Ελληνική αγορά. Αν τώρα θα έρθει μόνο του ή θα κάνουν την εμφάνισή τους και κάποια άλλα προγράμματα που θα έχουν την υποστήριξη των χαρτών της Geointelligense δεν το γνωρίζω, όπως και να έχει όμως είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων οι οποίες και θα προκαλέσουν ανακατατάξεις στον χώρο και θα έχουν ως τελικό κερδισμένο τον καταναλωτή.