|

Nintendo Wii




Μπήκα και εγώ στο τριπάκι των console games, έτσι ακολούθησα τις οδηγίες των πιτσιρικάδων μου και από εχθές είμαι κάτοχος του Nintendo Wii (Sports Pak) τo game play είναι το κάτι άλλο και δεν είναι τυχαίο ότι η κονσόλα αυτή με γραφικά τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν συναγωνίζονται τα PS3 και ΧΒΟΧ είναι πρώτη στις πωλήσεις...

Με το επαναστατικό χειριστήριο Wii Remote, ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας, ή ικανοτήτων, μπορεί να παίξει παιχνίδια στο Wii. Μόλις σας δοθεί η ευκαιρία να παίξετε, θα καταλάβετε πως το Wii είναι η αρχή μιας νέας γενιάς gaming γυρίζει τα παιχνίδια με τον σχεδιασμό του σε άλλη διάσταση. Το ασύρματο Wii Remote, καθώς και η ασύρματη επικοινωνία με τα καναλια της Nintendo στο internet δείχνει την διαφορετικότητα του!


Μέγεθος
Το Wii έχει μέγεθος περίπου ίσο με τρεις θήκες DVD η μία τοποθετημένη πάνω στην άλλη. Ο όμορφος σχεδιασμός του, το κάνει ένα ποθητό αντικείμενο ανάμεσα στις υπόλοιπες συσκευές για τη διασκέδασή σας. Το Wii Remote, σας δίνει περισσότερη ελευθερία να τοποθετήσετε την κονσόλα εκεί που ταιριάζει περισσότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Χαρακτηριστικά

Έλεγχος: Το νέο χειριστήριο της κονσόλας προσφέρει στους παίκτες νέες εμπειρίες gameplay χρησιμοποιώντας τις φυσικές κινήσεις των χεριών σας με το Wii Remote, το οποίο θυμίζει ένα κλασικό τηλεχειριστήριο τηλεόρασης. Μέχρι και τέσσερα χειριστήρια μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στην κονσόλα, χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth. Το σήμα των χειριστηρίων μπορεί να φτάσει και τα δέκα μέτρα μακριά από την κονσόλα. Τόσο το Wii Remote όσο και το Nunchuk, περιέχουν αισθητήρες κίνησης τριών αξόνων – τρισδιάστατου χώρου. Επιπλέον, το Wii Remote περιλαμβάνει ένα ηχείο, λειτουργίες δόνησης καθώς και μια θύρα επέκτασης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένας δείκτης πάνω στην τηλεόραση μέσα σε απόσταση 5 μέτρων από αυτήν. Το Wii Remote έχει ένα διακόπτη on/off για την κονσόλα, ένα σταυρό κατεύθυνσης, κουμπιά A, B, -, Home, 1 και 2. Το δε Nunchuk, έχει έναν αναλογικό μοχλό καθώς και τα κουμπιά C και Ζ.

Η όψη: Το Wii έχει ένα πολύ όμορφο και στιλάτο σχεδιασμό, που θα αποτελέσει μια φυσική προσθήκη σε οποιαδήποτε τηλεόραση και αν έχετε. Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε οριζόντια θέση, όσο και σε κάθετη.
Χειριστήριο
Τα παιχνίδια σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Μερικοί βλέπουνε τα παιχνίδια ως πύλες σε έναν άγνωστο κόσμο ενώ άλλοι τα βλέπουνε ως επεκτάσεις του κόσμου γύρω τους. Η Nintendo δημιούργησε το Wii ώστε να ταιριάζει σε όλους και να μπορούν να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους. Το ασύρματο, Wii Remote όχι μόνο επιτρέπει να παίζετε τα παιχνίδια σας από απόσταση, αλλά τα κάνει διασκεδαστικότερα από ποτέ. Το Wii Remote επιτρέπει να έχετε την αίσθηση της αφής μέσα στο παιχνίδι. Επειδή μέχρι και τέσσερις παίκτες μπορούν να παίξουν με το δικό τους Wii Remote, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να συμβεί ένα Wii-Party με τους φίλους σας!
Το Wii Remote σας ελευθερώνει από τα καλώδια και τα υπερβολικά και περίπλοκα κουμπιά χωρίς θυσίες στο gameplay. Οι αισθητήρες κίνησης που περιλαμβάνονται μέσα στο Wii Remote και στο Nunchuk, προσθέτουν τις συνολικά νέες αλληλεπιδράσεις στα υπάρχοντα παιχνίδια ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες πόρτες για νέα είδη παιχνιδιών. Το Wii κάνει την αισθήσεις σας να ζωντανέψουν.
Ασύρματο και με αισθητήρες κίνησης στο χώρο, το Wii Remote προσφέρει έναν νέο, φυσικό τρόπο για να παιχτούν τα παιχνίδια. Το εργονομικό χειριστήριο μπορεί να διαβάσει πολλές συμβατικές κινήσεις που όλοι μας κάνουμε καθημερινά. Για παράδειγμα το χτύπημα σε ένα τύμπανο, η κίνηση μιας ρακέτας τένις ή το χτύπημα με ένα ρόπαλο. γιατί θα έπρεπε να πιέζετε ένα κουμπί για να αναπαράγετε αυτές τις κινήσεις; Με το Wii Remote, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινές κινήσεις που θα σας κάνουν να είστε στο κέντρο του παιχνιδιού.
Η Nintendo σχεδίασε το Wii Remote για να είναι η πιο πολύπλευρη κονσόλα απ’ όλες τις άλλες. Μπορεί να είναι ένα σπαθί σε ένα παιχνίδι ή ένα τιμόνι σε ένα άλλο. Είναι το πινέλο σας, το μπαστούνι του γκολφ σας, το αεροπλάνο σας, αλλά πάνω απ’ όλα, είναι το κλειδί σας στο ξεκλείδωμα ενός κόσμου διασκέδασης που δεν έχετε φανταστεί ποτέ.

Αποθηκευτικό Μέσο: Το Wii ενσωματώνει ένα οδηγό οπτικών δίσκων 12 εκατοστών (μονής ή διπλής επίστρωσης) ο οποίος είναι τεχνολογίας self-loading, που σημαίνει δεν έχετε παρά να τοποθετείστε ένα μέρος του δίσκου στο drive και το Wii θα το «ρουφίξει» μέσα. Επιπλέον το ίδιο drive είναι ικανό να διαβάζει με τον ίδιο τρόπο και τα δισκάκια 8 εκατοστών του GameCube.

Επικοινωνία:
To Wii μπορεί να επικοινωνήσει με το Internet, ακόμα και όταν είναι φαινομενικά κλειστό. Η υπηρεσία WiiConnect24, φέρνει στους απανταχού gamers μια έκπληξη ή μια αναβάθμιση του παιχνιδιού τους κάθε μέρα. Ακόμη και όταν δεν παίζετε παιχνίδια, μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet χρησιμοποιώντας τα πρότυπα IEEE 802.11b/g, ή με ένα USB 2.0 LAN αντάπτορα. Επιπλέον, το Wii μπορεί να επικοινωνεί ασύρματα με το Nintendo DS.

Virtual Console:
To Wii θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους παίκτες πρόσβαση σε κλασικά - retro παιχνίδια της Nintendo και άλλων εταιριών, τα οποία κυκλοφόρησαν στο Nintendo 64, το Super Nintendo Entertainment System (SNES), το Nintendo Entertainment System (NES), καθώς και στις πλατφόρμες Mega Drive της Sega και TurboGrafx της NEC και της Hudson. Το διαθέσιμο λογισμικό όμως δεν περιορίζεται μονάχα σε retro παιχνίδια, αλλά και σε εντελώς νέα παιχνίδια, νέων δημιουργών και μικρών εταιριών, που δεν έχουν το budgets να αναπτύξουν μεγάλες παραγωγές, αλλά έχουν σίγουρα την δημιουργικότητα.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Το Wii περιλαμβάνει 512ΜΒ ενσωματωμένης μνήμης flash (σαν σκληρό δίσκο), δύο θύρες USB 2.0 καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi. Επιπλέον υπάρχει και μια θύρα επέκτασης της εσωτερικής μνήμης του συστήματος, η οποία δέχεται SD memory card. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της κονσόλας, έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, να "στεγάζει" όλο το hardware σε ένα πολύ μικρό σώμα της κονσόλας (περίπου ίσο με τρεις θήκες DVD η μία τοποθετημένη πάνω στην άλλη), καθώς και να διατηρεί την κονσόλα "άγρυπνη" με την υπηρεσία WiiConnect24.

CPU:
PowerPC CPU (με την κωδική ονομασία "Broadway"). Είναι κατασκευασμένη με την τεχνολογία 90 nm SOI CMOS, η οποία έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί με την IBM.
Κάρτα Γραφικών:
Κατασκευασμένη σε συνεργασία με την ATI.
Άλλα χαρακτηριστικά:
Τέσσερις θύρες για τα κλασικά χειριστήρια του GameCube. Δύο θύρες για κάρτες μνήμης του GameCube. Ένα καλώδιο AV Multi-output, το οποίο επιτρέπει συνδέσεις Component, Composite ή S-video.