|

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους



Σε μια Ελλάδα που οι πολιτικοί έχουν γίνει celebrities και οι celebrities πολιτικοί, σε μια Ελλάδα ωχαδερφισμού και κομματικών βολεψάκιδων οδεύουμε ολοταχώς για εκλογές σε χρόνο dt ! Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα και υπήρχαν άξιοι πολιτικοί στην χώρα μας τώρα ίσως να μίλαγα για το πραγματικό νόημα των εκλογών, αλλά δεν θέλω να το κάνω και ο λόγος είναι απλός... για ποιες εκλογές να μιλήσω, για τις εκλογές του unfair και του συνθήματος "πάμε χαλαρά" -μήπως και ξυπνήσουν τα ζώα που μας ψηφίζουν- ή για τις εκλογές της Βασιλείας του μονόφθαλμου ... και εξηγούμε.

Ως γνωστόν τότε που ο θυμόσοφος λαός μας ήξερε να εκφράζει απόψεις και ιδέες με απλά λόγια, είχε βγάλει το λαϊκό ρητό "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος".
Χρησιμοποιώντας το λοιπόν εδώ, νομίζω ότι ταιριάζει γάντι ανεξαιρέτως πολιτικής παράταξης για όλους τους πολιτικούς του 2007, δυστυχώς βλέπετε δεν υπάρχουν πια πολιτικοί για τον λαό αλλά λαός για τους πολιτικούς και στα πλαίσια της σταυροφορίας - ψηφοθηρίας μας λένε και καμιά μαλακία όχι για να περάσει η ώρα, όπως έλεγε ο λαγός στο λιοντάρι στο γνωστό ανέκδοτο, αλλά μήπως και παραμυθιαστούμε και τους ψηφίσουμε έτσι ώστε στην επόμενη τετραετία να φτιάξουν οι καημένοι και εκείνο το σπιτάκι με την πισίνα σε σχήμα καρδιάς που τόσο ζηλέψανε στην τελευταία τους επίσκεψη στον φίλο - χορηγό εφοπλιστή της Μυκόνου. Δεν ξέρω για εσάς αλλά τόση απογοήτευση για τον θεσμό των εκλογών δεν έχω νιώσει ποτέ στα 20 χρόνια που είμαι ενεργός ψηφοφόρος και πραγματικά με αηδιάζει ακόμα και η ιδέα ότι πρέπει να πάω να ψηφίσω. Νιώθω εγκλωβισμένος σε ένα σύστημα το οποίο δεν με αντιπροσωπεύει πλέον και μόνο ο φόβος της επιβολής των κυρώσεων που δεν ψήφισα με οδηγεί στην κάλπη, για αυτό λοιπόν και εγώ αποφάσισα να κάνω την δική μου "χαλαρή επανάσταση" και να ρίξω μαύρο σε όλους τους Μαυρογιαλούρους και τους πολιτικούς celebrities που θα στολίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων .... Εσείς;