|

Διακοπή των αυτόματων ενημερώσεων στα Windows 10


Ιδιαίτερα έντονη κριτική έχει ασκηθεί στην Microsoft για τις αυτόματες ενημερώσεις στα Windows 10, αφού η εταιρεία έχει καταστήσει αδύνατη για τους χρήστες, την επιλογή του ποιες από αυτές θα εγκατασταθούν και πότε.

Η εταιρεία υπερασπίζεται αυτή της την πρακτική επικαλούμενη την ασφάλεια και την ταχύτητα ενσωμάτωσης νέων χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα, πράγματα που δεν θα ήταν εφικτά εάν μια μεγάλη μερίδα χρηστών καθυστερούσε, εσκεμμένα ή όχι, να προβεί στις απαραίτητες ενημερώσεις.

Από την άλλη, η Microsoft δεν θα μπορούσε να αγνοήσει ότι πολλές φορές τα updates των Windows οδήγησαν σε μεγάλα προβλήματα ασυμβατότητας, που εξόργισαν -δικαιολογημένα- αρκετούς χρήστες. Για τον λόγο αυτό, με το επερχόμενο Creators Update θα προσθέσει στα Windows 10 μια ρύθμιση, που θα επιτρέπει την καθυστέρηση της εγκατάστασης των διάφορων ενημερώσεων.

Η συγκεκριμένη λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να αναβάλλουν για 35 ημέρες την ενημέρωση των συστημάτων τους, δίνοντας τους έτσι αρκετό χρόνο ώστε να ελέγξουν για πιθανά προβλήματα και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Σημειώστε πάντως ότι το νέο χαρακτηριστικό δεν θα αφορά στα update της βάσης δεδομένων κακόβουλου λογισμικού του Windows Defender, κάτι βέβαια που είναι απολύτως λογικό.

[via]