|

Google Maps: Διαθέσιμη η πλοήγηση για Ελλάδα


Δόθηκε εχθές από την Google μέσω της εφαρμογής Google Maps η πλοήγηση για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας έτσι μια ευρεία γκάμα smartphones που φέρουν λειτουργικό σύστημα Android 2.2 και άνω.

Μέχρι στιγμής η υποστήριξη turn-by-turn οδηγιών, φαίνεται να λειτουργεί ικανοποιητικά αλλά απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, φυσικά για να αποφύγετε τις όποιες χρεώσεις μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας και ενώ προηγουμένως διαθέτατε σύνδεση WiFi ,το "make available offline" όπου και μπορείτε να κατεβάσετε τους χάρτες της διαδρομής σας χωρίς να χρεωθείτε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για αυτούς.

Screenshot from 2013-05-10 14:14:03

Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση της Google να επεκτείνει την πλοήγηση μέσω Google maps σε ακόμα 9 χώρες, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των υποστηριζόμενων χωρών σε πενήντα τρεις.
Αυτό που προξενεί εντύπωση όμως είναι ότι για περισσότερα από δύο χρόνια η εφαρμογή έχει παραμείνει σε κατάσταση beta, χωρίς κανείς να γνωρίζει γιατί η Google επιμένει στον χαρακτηρισμό αυτό, από την στιγμή που η σταθερότητα της εφαρμογής θεωρείται δεδομένη.

Όπως και να έχει αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Google Maps στην συσκευή σας, μπορείτε από εδώ και στο εξής να έχετε πρόσβαση στο μενού της πλοήγησης. Αν όχι, τότε το Google Maps είναι διαθέσιμο για download μέσω του Google Play.

DOWNLOAD: Google Maps