|

Android: Η Jelly Bean ξεπεράσε το Ice Cream Sandwich


Η Google αποκάλυψε επισήμως, ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των συσκευών στις οποίες έχουν εγκατασταθεί το Android 4.1 και 4.2 Jelly Bean έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο αριθμό των συσκευών με Ice Cream Sandwich. Συγκεκριμένα το Jelly Bean κατόρθωσε να σημειώσει σημαντική αύξηση του ποσοστού του, της τάξεως του 3.4% για να διαμορφωθεί στο 28% τον Απρίλιο.

Κάτι τέτοιο θεωρείται ως αποτέλεσμα της μείωσης του αντίστοιχου ποσοστού του Ice Cream Sandwich σύμφωνα με δεδομένα που συλλέχθηκαν από συσκευές Android κατά την πρόσβασή τους στο Google Play.


Η υιοθέτηση της Jelly Bean έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες. Τον περασμένο Μάρτιο μόνο το 16.5% των συσκευών της αγοράς διέθεταν μια έκδοση της Jelly Bean. Αιτία αυτής της επιτυχίας θεωρείται η πολύ καλή πορεία που σημείωσε το Galaxy SIII smartphone της Samsung.

Το Gingerbread συνεχίζει να αποτελεί ηγέτης της αγοράς με το ποσοστό του να αγγίζει το 38.5% εμφανώς μειωμένο σε σχέση με πρηγούμενες χρονικές περιόδους. Ο λόγος της κυριαρχίας του είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά συσκευές με την συγκεκριμένη έκδοση του Android.
[via]