|

Πως κατεβάζω Ανώνυμα Torrents και τρόποι για να προστατέψω την ιδιωτική μου ζωή


Σήμερα θα δούμε ενα άρθρο που έγραψα για το OSArena σας το μεταφέρω ως έχει έτσι ώστε να ακολουθήσετε τα links για την όσο το δυνατόν εγκυρότερη ενημερωσή σας. 

Όπως επανειλημμένως έχει αναφερθεί το μονοπώλιο των πνευματικών δικαιωμάτων βρίσκεται σε άμεση σύγκρουση με τις πολιτικές ελευθερίες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην ημέρα που αυτά που τώρα θεωρούμε δεδομένα θα πάψουν να υφίστανται.

Ως osarena οφείλουμε να αφυπνίσουμε τον απλό χρήστη και να τον προετοιμάσουμε για αυτό που έρχεται, εξού και ο λόγος που βλέπεται να γίνεται συνεχώς αναφορά για το πως μπορούμε να προστατέψουμε την ανωνυμία μας στο Internet, πιθανώς να έχουμε γίνει κουραστικοί για κάποιους αλλά οφείλουμε να σας υπενθυμίζουμε τους τρόπους που μπορείτε να προστατευτείτε, τους τρόπους που θα διατηρήσουν την ανωνυμία σας σε ένα όλο και πιο ελεγχόμενο και αποστειρωμένο διαδίκτυο, σε ένα διαδίκτυο όπου θέλουν να το ελέγξουν με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος.

Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι ζούμε στην ψωροκώσταινα και δεν πρόκειται να ασχοληθεί κάνεις με αυτό, ίσα ίσα σε μια χώρα που έχει χαθεί κάθε ίχνος τιμής και εθνικής αξιοπρέπειας κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαστε μάρτυρες πλέον ενός πολιτεύματος ξεκάθαρα ολιγαρχικού και ψευδεπίγραφα δημοκρατικού, όπου οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τον λαό αλλά από το διεφθαρμένο τραπεζικό σύστημα, όπου οι βουλευτικές μαριονέτες τους φροντίζουν, με νόμους σκόπιμα ασαφείς, διφορούμενους και στοχευμένα διατυπωμένους, να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να βλέπουμε όλο και πιο συχνά δικαστικές υποθέσεις που αφορούν τον έλεγχο της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, μπορεί μεν να απορρίφθηκε η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε ζητήσει η ΑΕΠΙ έτσι ώστε να υποχρεώσει τους παρόχους να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες ανταλλαγής περιεχομένου, αλλά αυτό δεν προεξοφλεί ότι η ίδια απόφαση θα ληφθεί ξανά και στις 21 Αυγούστου 2013, όπου θα παρθεί και η τελική απόφαση.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Piratebay που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον εντός του Μαΐου, καθώς αν ου μη γένοιτο έχουμε αρνητικές εξελίξεις σε μια τέτοιου μεγέθους υπόθεση, να είστε σίγουροι ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου συμπαρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελευθερία του Ελληνικού διαδικτύου.
Έτσι λοιπόν όπως μπορείτε να αντιληφθείτε είμαστε ένα βήμα πριν εφαρμοστούν τα παρακάτω:


Για αυτό λοιπόν θα δούμε για ακόμη μια φορά πως μπορούμε να παρακάμψουμε τους όποιους περιορισμούς πρόσβασης κατά το "κατέβασμα" torrents.

Οι συγκεκριμένες μέθοδοί δεν είναι καινούριες και υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και εκ του αποτελέσματος παρέχουν εκτός από ασφάλεια και βέλτιστη ανωνυμία..

Seedbox (επί πληρωμή)


seed-box-Xvgi
To seedbox είναι ένας server για αποκλειστική χρήση, είναι διασυνδεδεμένος επάνω σε ένα δίκτυο υψηλής ταχύτητας, όπου και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανέβασμα και κατέβασμα torrents. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα torrents να αποθηκεύονται τοπικά στον server και εσείς να τα κατεβάζετε ανώνυμα πλέον στον υπολογιστή σας μέσω FTP όπου και η χρήση του είναι εξαιρετικά απίθανο να παρακολουθείται την δεδομένη χρονική στιγμή.

Επίσης αν θέλετε μπορείτε να διαχειριστείτε τα “κατεβάσματα” σας μέσα από τον Browser που διαθέτετε ανεξαρτήτου συσκευής, αν μάλιστα συνυπολογίσετε το γεγονός ότι το seedbox σας εξασφαλίζει ratio 1:1, τότε καταλαβαίνεται γιατί τον επιλέγουν μετά μανίας οι χρήστες των private trackers . Δυστυχώς όμως το μειονέκτημα των seedboxes είναι ότι δεν διατίθενται δωρεάν, αλλά με την όλο και πιο συχνή χρήση τους μπορείτε να βρείτε κάποια σε προσιτή τιμή.

Για να μην ψάχνετε λοιπόν το Osarena φρόντισε και βρήκε για εσάς ένα εργαλείο σύγκρισης seedbox όπου και μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Εάν μάλιστα σας ενδιαφέρει η ιδιωτικότητά σας στο maximum μπορείτε να δείτε παρακάτω μια λίστα από seedbox providers που δέχονται bitcoin.




Private trackers (δωρεάν)


sharing1

Mε τον όρο private tracker εννοούμε τους ιδιωτικούς torrent trackers όπου η πρόσβαση γίνεται μέσω προσκλήσεων και εξασφαλίζουν βέλτιστο έλεγχο και ασφάλεια καθώς είναι αρκετά απίθανο να κατεβάσετε κάποιο torrent δόλωμα.

Εκτός των private trackers που έχουν αναφερθεί ξανά εδώ στο OSArena και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά και από το Opentrackers.org όπου και σας ειδοποιεί για το πότε είναι ανοικτές οι εγγραφές στους σημαντικότερους εξ' αυτών.


VPN (επί πληρωμή/δωρεάν)


flowVPN

Όπως είδατε στην περίπτωση του seedbox, έγραψα ότι «η χρήση FTP είναι εξαιρετικά απίθανο να παρακολουθείται». Επειδή όμως τεχνικά γίνεται και κανείς δεν προεξοφλεί ότι αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον, η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι το VPN .
Για το τι είναι VPN και πως αυτό στήνεται στο pc μας έχουμε αναφερθεί ξανά:
Ένα VPN στέλνει όλη την κίνηση σας στο διαδίκτυο μέσα από ένα κρυπτογραφημένο κανάλι σε κάποιον άλλο υπολογιστή. Αυτός ο άλλος υπολογιστής στέλνει το αίτημά σας και σας στέλνει πίσω τα όποια δεδομένα σε κρυπτογραφημένη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι ο ISP σας αποκλείεται ποτέ να δει τι εσείς κατεβάσατε στον υπολογιστή σας.

Όπως γίνεται αντιληπτό αν χρησιμοποιείτε VPN και seedbox μαζί έχετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς ασφάλειας καθώς μέσω της κρυπτογραφημένης σύνδεσης κανείς δεν μπορεί να σας υποκλέψει. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε VPN host όπου χρησιμοποιείται OpenVPN over PPTP.

Το μόνο αδύνατο σημείο του VPN είναι ότι ορισμένοι από τους παροχούς VPN ενδέχεται να καταγράφουν την κίνησή σας για αυτό θα πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί στην επιλογή του VPN σας.
Για ακόμη μια φορά σας βγάζουμε από την δύσκολη θέση να ψάχνεστε και σας παραθέτουμε κάποιους από τους καλύτερους VPΝ providers επί πληρωμή .

Private Internet Access

Ενδεχομένως ο πιο διάσημος VPN host. O συγκεκριμένος VPN παίρνει πολύ σοβαρά την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής καθώς χρησιμοποιεί OpenVPN που είναι ιδιαίτερα ασφαλές και δέχονται συναλλαγές μέσω Bitcoin.
INFO

BTGuard

Οι άνθρωποι του BTGuard «δεν τηρούν καμία καταγραφή απολύτως». Δέχονται Bitcoin και δεν είναι υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ.
INFO


TorGuard

Ακόμας ένας φιλικός πάροχος VPN όπου δεν θα καταγράψει τη κίνηση σας.
INFO


IPreadator

Λέγετε ότι το τρέχουν τα παιδιά του Pirate Bay. Αν αυτό αληθεύει τότε αυτοί ξέρουν να σέβονται στα σίγουρα την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.
INFO


Τέλος το TorrentFreak έχει συντάξει έναν κατάλογο με VPN hosts που δεν αποθηκεύουν ευαίσθητες πληροφορίες ούτε μπορούν να ανιχνεύσουν την προσωπική σας ταυτότητα.
INFO

 

Εν κατακλείδι

personalvpn
Όπως αντιλαμβάνεστε το ζήτημα της ιδιωτικοτητας στο διαδίκτυο είναι πολύ σοβαρό και θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη πιο σοβαρό με την πάροδο του χρόνου. Το Osarena έχει υποχρέωση να σας υπενθυμίζει τα αυτονόητα όσο και αν για κάποιους αυτό γίνεται γραφικό, για αυτό αφυπνιστείτε και προσπαθήστε συνειδητά πλέον να προφυλαχθείτε.

Μην παίρνεται ως δεδομένα τα έως τώρα γενόμενα και καλός καμωμένα, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα εν μια νυκτί...