|

Στην Alter Ego Mass Media S.A περνάει η Nova


Ως το τέλος της εβδομάδας μπαίνουν οι υπογραφές. Το 32% της Forthnet περνάει στον έλεγχο της Άλτερ Εγκο ΜΜΕ και ξεκινάει μια νέα εποχή για τη Nova σύμφωνα με δημοσιεύματα .

Η υποβολή πρότασης εξαγοράς της Forthnet από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media, του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει πυροδοτήσει νέα σενάρια για την επόμενη μέρα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εφόσον υπάρξει συμφωνία.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν θα διατηρήσει στην κατοχή του το σύνολο της δραστηριότητάς της εταιρείας (τηλεπικοινωνίες και συνδρομητική τηλεόραση). Και εκεί αρχίζει το ενδιαφέρον της υπόλοιπης αγοράς με δεδομένες τις εμπορικές συμφωνίες και τις μετοχικές σχέσεις που υφίστανται.
Σε αυτή τη φάση, όπως φαίνεται, η διαπραγμάτευση γίνεται για το σύνολο της δραστηριότητας της Forthnet.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος όμιλος θα διατηρήσει στην κατοχή του το τμήμα της εταιρείας που αφορά στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Αν το πράξει σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να επενδύσει περαιτέρω κεφάλαια ώστε η εταιρεία να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να δυναμώσει επενδύοντας σε δίκτυα νέας γενιάς.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δοκιμάσει την εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά δεν σηκώνει πάνω από τρεις παίχτες και ένα από τα σενάρια είναι η συγχώνευση των Vodafone και Wind, ενδεχομένως με εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Παρά ταύτα αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει την Alter Ego είναι το κομμάτι της τηλεόρασης και περισσότερο αυτό του ποδοσφαίρου με ότι συνεπάγεται αυτό.