|

Netflix: Ετοιμάζει εκπτώσεις για τις μακροχρόνιες συνδρομές


Ο τεράστιος ανταγωνισμός που έχει δημιουργηθεί στον τομέα των υπηρεσιών streaming, με την έλευση των Apple TV+, Disney+ και προσεχώς του HBO Max, δεν φαίνεται να πτοεί τη Netflix, η οποία βλέπει τις original παραγωγές της να γίνονται υποψήφιες για πολλά τηλεοπτικά και κινηματογραφικά βραβεία, αλλά και το κοινό να μη δείχνει διατεθειμένο να εγκαταλείψει την πλατφόρμα της τόσο εύκολα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του The Irishman του Martin Scorsese, για το οποίο καταγράφηκαν περισσότερα από 26 εκατομμύρια views μόνο στις ΗΠΑ μέσα στις πρώτες 7 ημέρες!

Παρόλα αυτά, η Netflix αναγνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα το κοινό μπορεί να της γυρίσει την πλάτη για οικονομικότερες λύσεις και γι’ αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις σε όσους επιλέγουν συνδρομές μακράς διάρκειας (3μηνο, 6μηνο ή χρόνο). Αυτή τη στιγμή, η συνδρομή των $6.99/μήνα του Disney+ προσφέρει ανάλυση έως 4K UHD (ανάλογα με την εκπομπή), ενώ η βασική συνδρομή του Netflix είναι στα $8.99/μήνα μόνο για ανάλυση SD και με αναπαραγωγή σε μία μόνο συσκευή.

Χωρίς να είναι κάτι επίσημο, ορισμένοι χρήστες στη Ινδία αναφέρουν ότι τους εμφανίστηκε μήνυμα για ετήσια συνδρομή με έκπτωση 50%, κάτι που μεταφράζεται σε $7.99/μήνα για 4K streaming σε έως 4 συσκευές ταυτόχρονα, και μάλιστα για streaming τόσο σε desktop, όσο και σε φορητές συσκευές. Οι άλλες εκπτώσεις που δοκιμάζονται είναι 30% για 6μηνη συνδρομή και 20% για 3μηνη συνδρομή.

 
Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιεί αυτές τις δοκιμές στην Ινδία, αλλά διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει σε καθολική εφαρμογή των εκπτώσεων μόνο αν λάβει το ανάλογο feedback από τους χρήστες. Μπορεί και πάλι να βγαίνει ακριβότερος ο μήνας από το Disney+, αλλά με τόσο μικρή διαφορά θεωρείται βέβαιο ότι οι χρήστες δεν θα αποχωρήσουν από την πλατφόρμα.

[via]