|

Oι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου προτιμούν το Wi-Fi έναντι του 4G



Εξαιρετικά δημοφιλής τεχνολογία παραμένει για τους χρήστες mobile internet, σε παγκόσμιο επίπεδο, το Wi-Fi. Μπορεί τα δίκτυα τέταρτης γενιάς 4G να αποτελούν σταδιακά κομμάτι της καθημερινότητας ενός ολοένα αυξανόμενου ποσοστού του παγκόσμιου πληθυσμού, ωστόσο, το Wi-Fi παραμένει για μια μεγάλη μερίδα χρηστών, η πρώτη επιλογή για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της OpenSignal [Global State of Mobile Networks], στις 38 από τις 96 χώρες, που παρακολουθεί η εταιρεία, οι χρήστες περνούν πάνω από το 50% του χρόνου τους στο Διαδίκτυο συνδεδεμένοι μέσω δικτύων Wi-Fi, παρά μέσω 3G και 4G. Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση μεταξύ των 96 αυτών χωρών, με το ποσοστό του χρόνου που περνούν οι χρήστες συνδεδεμένοι σε δίκτυα Wi-Fi να αποτελεί το 54% του συνολικού χρόνου περιήγησης στο Ίντερνετ.

Οι χρήστες στην Ολλανδία είναι, παγκοσμίως, εκείνοι που περνούν τον περισσότερο διαδικτυακό τους χρόνο, συνδεδεμένοι σε δίκτυα Wi-Fi, με το σχετικό ποσοστό να διαμορφώνεται σε 68,5%. Η Κίνα με ποσοστό 65,4%, η Γερμανία με 61,4%, ο Καναδάς με 60,7% και το Βέλγιο με 59,6%, είναι οι πέντε χώρες του κόσμου, όπου οι χρήστες δαπανούν τον περισσότερο διαδικτυακό χρόνο συνδεδεμένοι σε δίκτυα Wi-Fi. Στον αντίποδα, τον λιγότερο διαδικτυακό χρόνο - της τάξης του 12% του συνολικού - αφιερώνουν σε συνδέσεις μέσω Wi-Fi, οι χρήστες του Ίντερνετ σε Νιγηρία, Καμερούν και Γκάνα.

[via]