|

To 2017 είναι η χρονιά της Xiaomi



Δεν τα πήγε πολύ καλά η Xiaomi τα τελευταία δύο χρόνια, όμως η Κινεζική εταιρεία παρότι γνώρισε αργή ανάπτυξη και πρόσφατα έχασε αρκετές θέσεις και βρέθηκε πίσω από τους άμεσους εγχώριους ανταγωνιστές της, Oppo και Vivo κατακτώντας στην Κίνα την τέταρτη θέση, έχει την διάθεση να ανέβει πάλι «ψηλά», επανερχόμενη στις καλές παλιές ένδοξες ημέρες της.

Σύμφωνα με το Digitimes που επικαλείται πηγές του βιομηχανικού κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, για το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Xiaomi συνεχίζει να κινείται πτωτικά σε σχέση με τις προσδοκίες της, παρά την πρόσφατη κυκλοφορία των Xiaomi Mi Mix και Mi Note 2. Όμως, η εταιρεία θέλει και θα προσπαθήσει να αλλάξει την τύχη της ενισχύοντας την παρουσία της στην πατρίδα της και όχι μόνο, με την μαζική κυκλοφορία νέων mid-range και high-end μοντέλων, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την διαχείριση των πωλήσεων. Επίσης, οι προαναφερθείσες πηγές αποκαλύπτουν ότι η Xiaomi έχει βρει νέους προμηθευτές για συγκεκριμένα υλικά και εξαρτήματα, μάλιστα ένας υποψήφιος συνεργάτης της είναι και η κατασκευάστρια εταιρία οθονών Truly Opto-electronics.

Δραστήρια όσο ποτέ άλλοτε η Xiaomi, υπάρχει έντονη πίεση από τους ανταγωνιστές της και η εταιρεία είναι προετοιμασμένη για όλα, μην ξεχνάμε ότι έχει βάλει μπρος και την κατασκευή δικών της επεξεργαστών και μένει να δούμε εάν το πρώτο της Pinecone SoC θα φέρει σωστή διαχείρισης ενέργειας και αξιοπιστία.

[via]