|

Virus Alert: Fake Miley Cyrus sex tape

Το να ξεγελάνε χρήστες του Facebook με την υπόσχεση ενός sex βίντεο διασημοτήτων δεν είναι κάτι νέο και όμως οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εξακολουθούν να επιλέγουν αυτή τη μέθοδο για να χτυπήσουν θύματα στα sosial networks.

Η τελευταία απάτη έχει ένα μήνυμα με τίτλο
“Breaking News : Miley Cyrus sex tape leaked on the Internet. Millions of men called in stick after seeing it.”

“Breaking News : Διέρρευσε ταινία sex της Miley Cyrus στο Διαδίκτυο Εκατομμύρια άνδρες την έχουν δει “.. Η δημοσίευση έχει μία κοντινή φωτογραφία  της τραγουδίστριας που την εμφανίζει προφανώς σε κατάσταση έκστασης.

Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στην εικόνα, οδηγείται σε μια ιστοσελίδα όπου υποτίθεται ότι φιλοξενεί το βίντεο. Όταν τα θύματα κάνουν κλικ στο  play, καλούνται να εξακριβώσουν την ηλικία τους με αντιγραφή και επικόλληση του Facebook authentication token στο πλαίσιο κειμένου.

Αυτό θα επιτρέψει στους απατεώνες να αποκτήσουν προσωρινή πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων, όπως και στην λίστα των φίλων τους. Σύμφωνα με μία αναφορά της Hot for Security , οι χρήστες θύματα θα δουν το Timeline τους να πλημμυρίσει με διαφημίσεις του παραπάνω βίντεο και το χειρότερο είναι ότι όλοι οι φίλοι τους θα γίνουν tagged  σε αυτές, προκαλώντας τους την περιέργεια.

[via]