|

NullCrew: Επιχείρηση FuckTheSystem


Επιτυχημένη επίθεση πραγματοποίησε η πασίγνωστη ομάδας hackers NullCrew εναντίον του Αμερικάνικου Department of State.

Όπως ενημερώθηκε ανώνυμα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος το SecNews από μέλη ή υποστηρικτές της ομάδας NullCrew , οι hackers με τον μεγάλο αριθμό επιτυχιών στο ενεργητικό τους , κατόρθωσαν να αντλήσουν δεδομένα χρηστών/διαχειριστών και κωδικούς πρόσβασης από την ιστοσελίδα του State.gov (!).

Οι NullCrew ανάρτησαν μέρος των πληροφοριών που άντλησαν στο Pastebin σε μορφή μίνι-περιοδικού (e-zine) και κοινοποίησαν τον σύνδεσμο μέσω Twitter.

Η επίθεση είναι μέρος μια σειράς επιχειρήσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι NullCrew τις οποίες τιτλοφορούν “#FuckTheSystem” με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Στο μήνυμα που ανάρτησαν στο Pastebin αναφέρουν: intro.nullcrew NullCrew εναντίον Department of State (state.gov) στην επιτυχημένη επιχείρηση #FuckTheSystem. 
“Σας έχουμε προειδοποιήσει για την επερχόμενη επιχείρηση #FuckTheSystem και εδώ είναι το πρώτο μέρος του zine μας. Στο παρόν τεύχος του “ηλεκτρονικού μας περιοδικού” παραθέτουμε πληροφορίες σχετικά με κυβερνητικούς servers και εταιρείες που είναι μέρος του μισητού συστήματος. Οι εταιρείες κολοσσοί και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μας ώθησαν να δημιουργήσουμε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό. 

Διαθέτουμε ακόμα πρόσβαση στους κυβερνητικούς διακομιστές. Αν επιχειρήσετε να προβείτε σε αντίποινα εναντίον μας θα επιστρέψουμε για να επιτεθούμε ξανά επαναλαμβάνοντας την διαδικασία. Δεν μπορούν να μας λογοκρίνουν – δεν μπορούν να λογοκρίνουν εσάς. 

Με αυτό το σημείωμα ελπίζω οι άνθρωποι να καταλάβουν επιτέλους για εμάς λίγο περισσότερα πράγματα. Να κατανοήσουν ότι απλά ΔΕΝ παίζουμε. Δεν είναι πλέον διασκέδαση και παιχνίδι αλλά το γεγονός είναι ότι έχει γίνει ένα σχέδιο εκδίκησης εναντίον του συστήματος όπως έχουν προβλέψει εδώ και χρόνια. Μια εξέγερση εναντίον του συστήματος, αλλά πότε; Είναι η ώρα;”
Στη συνέχεια ανάρτησαν τμήματα της βάσης δεδομένων της ιστοσελίδας state.gov, ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.



Είναι σαφές από το μήνυμά τους ότι διαθέτουν ακόμα περισσότερα στοιχεία τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιήσει στο ευρύ κοινό.