|

[How To] Solve error "Reading i.ytimg.com" at YouTube videos



Έχει παρατηρηθεί τελευταία από χρήστες με Mozilla Firefox πρόβλημα στην απεικόνιση (από εξωτερικούς συνδέσμους) των YouTube Video links.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι στο ίδιο το youtube.com, τα ίδια βιντεάκια που πριν δεν έπαιζαν, παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν λοιπόν συναντήσετε youtube links σε blogs ή forums τα οποία παίζουν μόνο για κάποια δευτερόλεπτα, κολλάνε και στην κάτω μπάρα του Firefox, βγαίνει σταθερό το μήνυμα "μεταφορά δεδομένων από i.ytimg.com" τότε έχετε πρόβλημα.

Καταρχάς θα μιλήσουμε για το τι είναι αυτό το "i.ytimg.com" , το οποίο θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα παρακάτω και έχει να κάνει με την λύση του προβλήματος μας .

Το "reading i.ytimg.com" ή "μεταφορά δεδομένων από i.ytimg.com" εμφανίζεται έτσι και αλλιώς σε κάθε σύνδεση μας σε youtube link και είναι υπεύθυνο για το preview των thumbnail images του προς απεικόνιση video πριν πατήσουμε το play.

Όπως και να έχει το πρόβλημα σας ξεκινάει αν το δείτε κολλημένο σαν message στην κάτω μπάρα του Firefox εκεί τότε θα πρέπει:

α. να κάνετε disable (αν έχετε) τo plugin NoScript ή ακόμα καλύτερα να του πείτε να μην κάνει unblock to "i.ytimg.com".

β. να τσεκάρετε αν το Antivirus ή το όποιο Security Utility έχετε στο PC σας αν κάνει και αυτό block το "i.ytimg.com".

Ένα τέτοιο παράδειγμα είδα να παίζει με το kaspersky όπου μόλις του έκανα enable access το "i.ytimg.com" το πρόβλημα λύθηκε, όπως και να έχει οι έως τώρα δοκιμασμένες λύσεις είναι οι παραπάνω αλλά καλού κακού ένα "clear private data" με επιλογή να διαγραφούν και τα Cookies είναι μια δοκιμασμένη λύση που παίζει πάντα εάν έχετε προβλήματα με τον Firefox. ;)