|

Εισαγωγή τέλους αδρανούς λογαριασμού από την PayPal

 

Οι πελάτες του PayPal που δεν είχαν καμία δραστηριότητα τους τελευταίους 12 μήνες θα χρεωθούν με τέλος αδράνειας. Οι ανενεργοί λογαριασμοί χωρίς θετικό υπόλοιπο μπορούν επίσης να κλείσουν από την PayPal μετά από επιπλέον 60 ημέρες. Το τέλος αδράνειας εισήχθη σε ορισμένες χώρες το 2021 και τώρα έχει επεκταθεί σε περισσότερες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η PayPal.

Οι χρήστες της PayPal που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες ενημερώνονται από την PayPal σχετικά, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πελάτες έχουν προθεσμία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2022 για να ενεργοποιηθούν και να αποφύγουν το τέλος.

Η PayPal θα χρεώσει το τέλος αυτόματα, υπό την προϋπόθεση ότι ο ανενεργός λογαριασμός έχει θετικό υπόλοιπο. Οι λογαριασμοί με μηδενικό υπόλοιπο δεν επηρεάζονται από το τέλος, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν και αυτοί το κλείσιμο. Το μέγιστο ποσό που θα χρεώσει η PayPal είναι 10 ευρώ ή το αντίστοιχο ποσό σε άλλο νόμισμα. Εάν το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι θετικό αλλά μικρότερο από 10 ευρώ, το ποσό αυτό χρεώνεται από την PayPal.

Λογαριασμοί που παραμένουν ανενεργοί για άλλες 60 ημέρες μετά τη χρέωση του τέλους αντιμετωπίζουν τον τερματισμό. Η PayPal εξηγεί ότι η συμφωνία χρήστη της επιτρέπει να χρεώνει ετήσιο τέλος υπηρεσιών αδράνειας. Το τέλος χρεώνεται "για τη διατήρηση λογαριασμών που είναι ανενεργοί".

Ακολουθεί μια περίληψη του νέου τέλους αδράνειας της PayPal:

Το τέλος ισχύει για τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η PayPal, με εξαίρεση τους προσωπικούς λογαριασμούς που είναι εγγεγραμμένοι στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Οι πελάτες από αυτές τις χώρες εξαιρούνται το 2022.

Το τέλος είναι 10 ευρώ ή λιγότερο, ανάλογα με το διαθέσιμο υπόλοιπο του λογαριασμού. Εάν ένας πελάτης έχει υπόλοιπο 4 €, το ποσό αυτό είναι το τέλος. Οι χρεώσεις δεν θα οδηγήσουν σε αρνητικά υπόλοιπα σύμφωνα με την PayPal.

Λογαριασμοί χωρίς θετικό υπόλοιπο μετά την επεξεργασία της χρέωσης ενδέχεται να κλείσουν μετά από 60 ημέρες, εάν δεν καταγράφεται καμία δραστηριότητα.

Για να αποφύγουν το τέλος, οι πελάτες της PayPal μπορούν να κάνουν μία από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • να συνδεθούν στον λογαριασμό PayPal.
  • Να χρησιμοποιήσουν το PayPal για να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή.
  • Να στείλουν χρήματα σε φίλους ή συγγενείς ή σε πωλητές.
  • Να κάνουν ανάληψη χρημάτων από το λογαριασμό.
  • Να κάνουν δωρεά σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Οι πελάτες της PayPal μπορεί να θέλουν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν από το λογαριασμό τους για να αποφύγουν το τέλος, αν θέλουν να διατηρήσουν το λογαριασμό. Εάν δεν το επιθυμούν, η ανάληψη όλων των χρημάτων είναι η καλύτερη κίνηση για να αποφύγουν τις χρεώσεις τέλους αδράνειας τα επόμενα χρόνια.


[via]