|

iPhone 13: Ελκυστικό ναι, επαναστατικό όχι

«Tο καλύτερο και πιο ισχυρό iPhone όλων των εποχών», σύμφωνα με τον Τιμ Κουκ, παρουσιάστηκε εχθές διαδικτυακά - Με βελτιωμένο σύστημα εικονοληψίας, ταχύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας τα νέα μοντέλα iPhone 13 - Θα είναι διαθέσιμα στις 24 Σεπτεμβρίου και οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 699 έως 999 δολάρια.

Εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα «evolution, not revolution» (εξέλιξη, όχι επανάσταση), η Apple παρουσίασε χθες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2021 το iPhone 13. Η 13η εκδοχή της συσκευής που αποτέλεσε το αρχέτυπο της έννοιας smartphone είναι, κατά τον CEO της Apple, τον Τιμ Κουκ, «το καλύτερο και πιο ισχυρό iPhone όλων των εποχών». Η αποστροφή αυτή είναι ελάχιστα πρωτότυπη, καθώς επαναλαμβάνεται σχεδόν αυτολεξεί σε κάθε παρουσίαση iPhone τα τελευταία χρόνια. Παρόλ' αυτά ισχύει.

Το iPhone 13 είναι στην πραγματικότητα μια μικρή οικογένεια τηλεφώνων με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 5G και η οποία είναι 4μελης: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Κοινά χαρακτηριστικά όλων των νέων smartphone της Apple είναι το βελτιωμένο σύστημα εικονοληψίας για φωτογραφίες και βίντεο, ο ταχύτερος επεξεργαστής και η μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας και αυτονομίας.

Όλα τα μοντέλα του iPhone 13 είναι εφοδιασμένα με οθόνη τεχνολογίας Super Retina XDR και είναι εντελώς επίπεδα, με στρογγυλεμένες γωνίες. Η ευκρίνεια της οθόνης -ένα από τα χαρακτηριστικά ατού τα οποία διέθεταν σχεδόν ανέκαθεν τα iPhone- έχει ενισχυθεί περαιτέρω. Είναι σαφές, άλλωστε, ότι η έμφαση των όποιων καινοτομιών δίνεται στις δυνατότητες του iPhone ως κάμερα, τόσο για την ακίνητη όσο και για την κινούμενη εικόνα.

[via]