|

Όλα τα κανάλια της ΕΡΤ εκπέμπουν πλέον σε HD μέσω της επίγειας ψηφιακής

 

Όλα τα κανάλια της ΕΡΤ εκπέμπουν σε εικόνα High Definition μέσω της επίγειας ψηφιακής και των δορυφορικών πλατφορμών "COSMOTE TV και Nova"!
Στο περιβάλλον υψηλής ευκρίνειας (HD) μπήκε η ΕΡΤ από την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2020, με την ΕΡΤ1 να εκπέμπει ήδη σε υψηλή ευκρίνεια σε όλη τη χώρα, ενώ το HD σήμα της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 θα γίνει σταδιακά προσβάσιμο σε πλέον του 80% του πληθυσμού της επικράτειας. Οι νέες εκδόσεις υψηλής ευκρίνειας "ΕΡΤ1 HD, ΕΡΤ2 HD και ΕΡΤ3 HD" εκπέμπουν πλέον μέσω των δορυφορικών τροφοδοσιών της ΕΡΤ (και της τροχιακής θέσης "Hellas Sat 39E")... Παράλληλα είναι διαθέσιμες και μέσω της δορυφορικών πλατφορμών "COSMOTE TV" (Eutelsat 9B - 9Ε) και "Nova" (Hot Bird 13E). Ενώ η "ΕΡΤSports" συνεχίζει αποκλειστικά μέσω της υβριδικής πλατφόρμας "ERTFLIX", όπου πλέον θα υποστηρίζεται και από τις έξτρα διαδικτυακές εκδόσεις "ERTSports1, ERTSports2, ERTSports3,...", οι οποίες θα ενισχύουν τη πρόσβαση περιεχομένου σε περίοδο αυξημένης αθλητικής δραστηριότητας...
Παράλληλα θα συνεχιστεί η εκπομπή των τριών καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης σε ποιότητα κανονικής ευκρίνειας (SD), ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα λήψης σε παλιότερες τηλεοράσεις που δεν διαθέτουν τεχνολογία HD.
Η μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης στο περιβάλλον HD, αναβαθμίζει και την μετάδοση των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ. Τον πρώτο λόγο θα έχει η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1, αλλά και η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, ERTFLIX στην οποία θα προβάλλεται στο εξής αποκλειστικά το EΡΤSPORTS. 

Αναλυτικότερα στην ΕΡΤ3 δημιουργείται ειδική ζώνη (ΕΡΤ3 SPORΤS), ώστε οι φίλοι των sports σε ολόκληρη την Ελλάδα, να παρακολουθούν και σε υψηλή ευκρίνεια (ΗD) τους αγώνες του πρωταθλήματος μπάσκετ της κατηγορίας Α1, την ευρωπαϊκή διοργάνωση Champions League (BCL) και τα Πρωταθλήματα Βόλεϊ, Υδατοσφαίρισης, και Handball.
Tα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι τελικοί του Champions League, του Europa League, η Formula 1 και το Roland Garros θα φιλοξενούνται στην ΕΡΤ1 επίσης σε HD εικόνα.
Όσο για το EΡTSPORTS αποκτά πλέον και διαδικτυακά «αδελφάκια» (ERTSports1, ERTSports2 κ.λπ.), όταν τα αθλητικά γεγονότα χρονικά συμπίπτουν, προκειμένου να μπορούν οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν όποιο άθλημα ή αγώνα επιθυμούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, τόσο στην τηλεόρασή τους, όσο και στον υπολογιστή, στα tablets και τα κινητά τους.

[via]