|

Το Popcorn Time επιστρέφει


Το πασίγνωστο σε όλους Popcorn Time, σταμάτησε τη λειτουργία πριν λίγα χρόνια, με αρκετούς χρήστες μάλιστα να το χαρακτηρίζουν και ως το Netflix των πειρατικών ταινιών.
Με την έξαρση του κορωνοϊού να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης να καθίσει στο σπίτι, το Popcorn Time βρήκε ενδεχομένως την καταλληλότερη περίοδο για να επαναλειτουργήσει. Μάλιστα, ο επίσημος λογαριασμός του Popcorn
Time στο Twitter, έκανε σχετικό σχόλιο ανακοινώνοντας την τελευταία έκδοση.

Όταν και πρωτοκυκλοφόρησε το 2014, η εφαρμογή έγινε αμέσως δημοφιλής κυρίως λόγω της ευκολίας που έδινε στους χρήστες να παρακολουθήσουν ταινίες, θεατρικές παραστάσεις ή και streaming εκπομπές, χωρίς να κατεβάζουν επιπρόσθετα αρχεία torrents ή άλλα προγράμματα. Φυσικά, μιλάμε για παράνομο πειρατικό υλικό και όχι για υπηρεσία επί πληρωμή, όπως ακολουθούν τα μοντέλα των Netflix, Hulu ή Disney+.

Το Popcorn Time δεν απαιτούσε από το χρήστη να κατεβάσει την ταινία αλλά ουσιαστικά ξεκινούσε αμέσως το streaming, κάνοντας την εμπειρία θέασης τόσο καλή που θα μπορούσε να συγκριθεί ακόμη και με πλατφόρμες επί πληρωμή. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία BitTorrent, ο χρήστης αν και παρακολουθούσε μία ταινία αυτή δεν αποθηκευόταν στο δίσκο του.  Η εφαρμογή όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να σταματήσει τη λειτουργία του ενώ αρκετές χώρες προχώρησαν και σε μπλοκάρισμα της IP.

Όπως αναφέρει και η ίδια η σελίδα του Popocorn Time, πρόκειται για μία πλατφόρμα που έχει ενσωματωμένο media player για την αναπαραγωγή torrent αρχείων. Βέβαια, οι ίδιοι οι δημιουργοί, επισημαίνουν πως αυτό ίσως είναι παράνομο, ανάλογα στη χώρα την οποία βρισκόμαστε, οπότε και οι χρήστες να το χρησιμοποιήσουν με δική τους ευθύνη.

[via]