|

Η πρόσβαση σε τρίτους στο Apple Pay, ενέχει κινδύνους αναφέρει η Apple


Με το τελευταίο νομοσχέδιο που πέρασε στη Γερμανία κατά το οποίο «τρίτοι» θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συστήματα πληρωμών όπως το Apple Pay, η Apple κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφερόμενη σε θέματα ασφαλείας.
Μία γερμανική κοινοβουλευτική επιτροπή ψήφισε απρόσμενα σε μία νυχτερινή συνεδρία ώστε να αναγκάσει την Apple να δώσει πρόσβαση στο Apple Pay σε ανταγωνιστικούς παρόχους.  Αυτό προέκυψε με την τροποποίηση ενός νόμου, κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους.
Η νομοθεσία δεν κατονομάζει συγκεκριμένα την Apple, αλλά ουσιαστικά υποχρεώνει όσους διαθέτουν υποδομές ηλεκτρονικών πληρωμών να δίνουν πρόσβαση σε ανταγωνιστές, με λογική αμοιβή. Στην ουσία αυτός ο νόμος υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιθυμία της Γερμανίας για αυστηρότερους ρυθμιστικούς κανόνες όσο αφορά τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.
Το Apple Pay, το οποίο επιτρέπει σε όλους με ένα iPhone να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές τους, έχει έρθει ήδη αντιμέτωπο με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών των τραπεζών, με τους χρήστες να δείχνουν ήδη προτίμηση και ισχυρότερη θέληση στα ηλεκτρονικά μέσα.
Η Apple από την πλευρά της δηλώνει έκπληκτη για το πόσο γρήγορα εισήχθη αυτή η νομοθεσία και φοβάται, όπως αναφέρει, κυρίως για την ασφάλεια των οικονομικών πληροφοριών των χρηστών της. Σύμφωνα με ένα κοντινό πρόσωπο της κυβέρνησης, το γραφείο της Μέρκελ πίεσε την επιτροπή που ενέκρινε την νομοθεσία να αποσύρουν την τροπολογία.
Η ένσταση απορρίφθηκε, αφού όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος, υπήρξε πλήρης συναίνεση της κυβέρνησης με την επιτροπή, σχετικά με αυτή την κίνηση. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της Apple, αν μπορεί φυσικά να υπάρξει.

[via]