|

Το iCloud.com σύντομα θα υποστηρίζει sign-in με Touch ID ή Face ID


Η ιστοσελίδα iCloud είναι αρκετά βολική αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποια από τα δεδομένα σας από κάποια συσκευή ή υπολογιστή τρίτου ή όταν απλώς προτιμάτε τη χρήση browser ωστόσο απαιτείται να θυμάστε τα «διαπιστευτήρια» σας και να τα πληκτρολογήσετε.

Τώρα μαθαίνουμε ότι η Apple δοκιμάζει τρόπους για να συνδέεστε στον λογαριασμό σας στο iCloud.com χρησιμοποιώντας ταχύτερους, ασφαλέστερους ή βολικότερους τρόπους, όπως για παράδειγμα με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή με το πρόσωπο σας.

Η εταιρεία αυτή την περίοδο πραγματοποιεί δοκιμές με μία δοκιμαστική ιστοσελίδα του iCloud (beta.icloud.com) που επιτρέπει τις συνδέσεις με την χρήση των Touch ID και Face ID. Για να το δοκιμάσετε, θα πρέπει στην συσκευή ή στον υπολογιστή σας να έχετε εγκατεστημένη την δοκιμαστική έκδοση του iOS 13, του iPadOS 13 ή του macOS Catalina.

 Στη συνέχεια για την σύνδεση σας στο iCloud.com θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τον browser Safari. Από εκεί θα ανακατευθυνθείτε στην δοκιμαστική ιστοσελίδα και θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας στο iCloud.com.  

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν αρκετά ταχύτερο και βολικότερο τρόπο για την σύνδεση στο iCloud.com ωστόσο πρόκειται και για έναν ασφαλέστερο, αφού μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες υποκλοπής των διαπιστευτηρίων σας μέσω keyloggers ή άλλων παρόμοιων εργαλείων.

[via]