|

Σε δικαστικό συμβιβασμό και κλείσιμο οδηγείται το Hotfile


Σε δικαστικό διακανονισμό κατέληξε το γνωστό site αποθήκευσης αρχείων Hotfile, που το 2011 έγινε το πρώτο εναντίον του οποίου κατατέθηκε αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από την MPAA (Motion Pictures Association of America), με την υποχρέωση να καταβάλει 80 εκατομμύρια δολλάρια και να σταματήσει την λειτουργία του αν δεν εγκαταστήσει τεχνολογία ανίχνευσης πνευματικών δικαιωμάτων στα αρχεία που ανεβαίνουν σε αυτό ("digital fingerprinting" copyright filtering technology).

Όπως είναι φυσικό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MPAA χαρακτήρισε την εξέλιξη σαν ένα σημαντικό βήμα προστασίας του Internet που θα λειτουργεί για όλους.


Sites like Hotfile that illegally profit off of the creativity and hard work of others do a serious disservice to audiences, who deserve high quality, legitimate viewing experiences online.

Υπάρχουν πολλές παρόμοιες υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων που προσφέρουν ανάλογες λειτουργίες με το Hotfile αλλά αυτές προστατεύονται υπό προϋποθέσεις από το Digital Millennium Copyright Act, για το Hotfile όμως δικαστήριο στην υποτιθέμενη έδρα του στην πολιτεία Florida των ΗΠΑ, έβγαλε απόφαση πως δεν μπορεί να επικαλεστεί το DMCA.

[via]