|

Leap: Έρχεται το Kinect των PC



H Leap Motion μια νεοσυσταθείσα εταιρεία από το Σαν Φρανσίσκο έρχεται να ταράξει τα νερά παρουσιάζοντας μια νέα συσκευή που ίσως αποτελέσει το μέλλον στα συστήματα χειρισμού με χρήση χειρονομιών (gestures).

Με μια πρώτη ματιά το σύστημά τους κάνει περίπου ότι και το Kinect, μεταφράζοντας κινήσεις των χεριών στην οθόνη, αλλά το Leap, κατά τα φημολογούμενα, είναι 200 φορές πιο ακριβές και θα σας κοστίσει μόνο $70 από τα $250 που έχει το πρόσθετο της Microsoft για τα Windows.

Το σύστημα, που αποτελείται από μια μικρή συσκευή εισόδου USB και μια πολύπλοκη πλατφόρμα λογισμικού, δημιουργεί ένα τρισδιάστατο χώρο αλληλεπίδρασης 113 κυβικών δεκάμετρων (4 cubic feet) στον οποίο αναγνωρίζεται πλήθος χειρονομιών.

Σ' αυτές περιλαμβάνονται κινήσεις όπως το τσίμπημα των δαχτύλων για μεγέθυνση και σμίκρυνση, πλοήγηση στο λειτουργικό σύστημα μ' ένα ελαφρό τίναγμα του δαχτύλου, σχεδίαση ακριβείας, χειρισμός πολύπλοκων τρισδιάστατων απεικονιστικών δεδομένων, ως και χειρισμός παιχνιδιών.

Η εταιρία υποστηρίζει πως το Leap είναι πιο ακριβές και καλύτερο στην ανταπόκριση από μια οθόνη αφής ή ένα ποντίκι και το ίδιο αξιόπιστο όσο ένα πληκτρολόγιο.

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη εξασφαλίσει 12,75 εκατομμύρια δολάρια από αρχικές πηγές χρηματοδότησης και ελπίζει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που θα υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών από τρίτους τόσο στο OS X όσο και στα Windows.

Οι προπαραγγελίες έχουν αρχίσει και η εταιρία αναφέρει πως δε θα χρεώσει τις κάρτες των αγοραστών μέχρι να βγει το προϊόν στην αγορά αυτό το χειμώνα.

[via]