|

Η μνημειώδης γκάφα του έντυπου τύπου



Το Βήμα online σε χθεσινό άρθρο του Διευθυντή του κ. Σταύρου Ψυχάρη ζητάει συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας για την “μνημειώδη γκάφα” που έγινε την Κυριακή όπου και παρουσιαζόταν όχι μόνο από το ΒΗΜΑ αλλά και από το σύνολο του έντυπου τύπου ότι ήρθε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης!

Μάλιστα δεν έφτανε αυτό περάσαμε στα μυθοπλαστικά σχόλια περί ψυχρότητας στη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό με ψεύτικα χαμόγελα και άλλα τέτοια ωραία..
Το κακό όμως είναι, ότι πλην του Βήματος, το Έθνος και η Ελευθεροτυπία δημοσίευσαν την είδηση της συνάντησης με ακόμα πιο πλούσια παραλειπόμενα!



Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι όπως γνωρίζουμε όλοι μας από τα δελτία ειδήσεων ο Τούρκος πρωθυπουργός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ποτέ δεν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας μας...

Μετά από αυτό θέλω να δω με τι μούτρα οι κύριοι αυτοί θα τολμήσουν να την πουν ξανά, στους bloggers όταν το moto τους περί προσοχής, λεπτομέρειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας πήγε περίπατο.

Όπως και να έχει το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και ένα πλήθος από εγχώρια και διεθνή blogs το έχουν κάνει σημαία ..... και καλά κάνουν.