|

Η Warner ψήφισε Blu-ray



H ύπαρξη δύο ξεχωριστών formats στη μάχη που δίνεται για την επικράτηση στην αγορά φαίνεται πως οδηγείται στο τέλος.

Η Warner Bros. αποκάλυψε αργά το βράδυ της Παρασκευής πως από τα μέσα του 2008 παύει την υποστήριξη της στο HD DVD, θέτοντας ουσιαστικά τη βιβλιοθήκη ταινιών της αποκλειστικά στην πλευρά του Blu-ray.

H κίνηση αυτή είχε συζητηθεί παρασκηνιακά εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν πως η Sony θα προσπαθούσε με κάθε δύναμη να πάρει τη Warner με το μέρος της, έτσι ώστε να καταστήσει ως φαβορί για επικράτηση το Blu-ray.

Όπως ανέφερε το γνωστό studio, «μετά από απαίτηση του καταναλωτικού κοινού», πρέπει να υποστηριχτεί ένα format και γι’ αυτό από τον Μάιο του 2008 σταματάει την υποστήριξή της στο HD DVD.

Μετά και από αυτά τα γεγονότα, το Blu-ray έχει στην πλευρά του 6 από τα 8 βασικότερα studios της και συγκεκριμένα τις εταιρίες Warner, Fox, Disney, Lions’ Gate, MGM και Sony (οι Paramount και Universal βρίσκονται στο πλευρό του HD DVD).

Αξίζει να θυμίσουμε ότι μέχρι πρόσφατα, μόνο οι Warner και Paramount είχαν αποφασίσει υποστήριξη και των δύο πλευρών, με την Paramount να στρέφει πριν μερικούς μήνες το ενδιαφέρον της προς την Toshiba (με μία πρόταση που έφτασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια). Η πρόταση στη Warner εικάζεται ότι έφτασε τα 250 εκατομμύρια δολάρια…

Στην παρούσα φάση, η Warner Brothers που ανήκει στην Time Warner, κατέχει συνολικά το 20% της αγοράς του DVD στην Αμερική και κατέχει τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον τα πιο εμπορικά franchises.

Αυτόματα, οι νέες εξελίξεις σηματοδοτούν αλλαγές, αφού η πλευρά του Blu-ray από το καλοκαίρι του 2007 και μετά θα δεχτεί τεράστια ώθηση με κυκλοφορίες όπως τα Lord of the Rings κτλ. να ετοιμάζονται.

Μάλιστα, η κίνηση θα ξεκινήσει να προκαλεί αλλαγές στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού όλες οι προγραμματισμένες κυκλοφορίες για τα «οικιακά φορμά» μέχρι το Μάιο θα έχουν σαν προτεραιότητα τα DVD και Blu-ray formats με τις εκδόσεις των HD DVDs να ακολουθούν μετά από ένα «σύντομο χρονικό διάστημα».
[via]