|

Ασύρματο Ηλεκτρικό Ρεύμα !


Οι «τρελοί» επιστήμονες του ΜΙΤ και πάλι έκαναν το θαύμα τους αφού μας υπόσχονται οτι τα ηλεκτρικά καλώδια σε μερικά χρόνια από σήμερα θα καταργηθούν . Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα πάνω στο οποίο καταλήγει κάποιος από την παρατήρηση του WiTricity, της συσκευής ασύρματης ηλεκτρικής φόρτισης που εφεύραν επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Παρόλο που το WiTricity είναι ακόμα σε πειραματική φάση, μπορεί να ανάψει μια λάμπα σε απόσταση δύο μέτρων χωρίς καμία σύνδεση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που το δημιούργησαν σε τρία με πέντε χρόνια το WiTricity θα μπορεί να χρησιμοποιείται για να φορτίζει κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Όπως αναφέρει και ο «πατέρας» της συσκευής και καθηγητής του ΜΙΤ, Marin Soljacic: «Η ασύρματη ηλεκτρική ενέργεια μπορεί τελικά να αντικαταστήσει τα περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια, με τον ίδιο τρόπο που τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα αντικατέστησαν τα κλασσικά τηλέφωνα με καλώδιο».

Το WiTricity βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, η συσκευή είναι ακόμα πολύ μεγάλη για να χρησιμοποιηθεί οικιακά, αλλά ο καθηγητής Soljacic πιστεύει ότι σε μερικά χρόνια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα μικρό και φορητό WiTricity.