|

webOS 6.0: Το νέο περιβάλλον χρήσης για τις Smart TVs της LG

Η LG Electronics (LG) ανακοινώνει την εισαγωγή του νέου webOS 6.0 για τις smart TV OLED, NanoCell και UHD του 2021. Σε συνδυασμό με το νέο Magic Remote, η τελευταία έκδοση της αναγνωρισμένης πλατφόρμας smart TV της εταιρείας προσφέρει στους θεατές μια πιο ευχάριστη και διαισθητική εμπειρία ανακάλυψης περιεχομένου. Το αναβαθμισμένο LG ThinQ AI στο webOS 6.0 υποστηρίζει νέες φωνητικές εντολές τόσο για το Google Assistant όσο και για την Alexa της Amazon, κάνοντας τη διαχείριση της τηλεόρασης και την περιήγηση σε streaming υπηρεσίες, στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικά κανάλια, πιο εύκολη από ποτέ.

Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με το webOS θα παρατηρήσουν αμέσως την ανανεωμένη αρχική οθόνη που έχει επανασχεδιαστεί για βελτιωμένη χρηστικότητα και για να καλύψει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των θεατών για προβολή περιεχομένου. Η νέα αρχική οθόνη παρέχει ταχύτερη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και βελτιστοποιεί την ανακάλυψη περιεχομένου με προτάσεις βάσει των προτιμήσεων του χρήστη και του ιστορικού προβολής. Με όλες τις πληροφορίες να εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη για να προβάλλουν το επιθυμητό περιεχόμενο και τις σχετικές λεπτομέρειες με μια ματιά, το νέο Home λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος τόσο για τις ρυθμίσεις, όσο και συνολικά για το ευρύτερο περιβάλλον webOS.

Πέρα από τη νέα premium σχεδίαση, το Magic Remote προσφέρει απλούστερο έλεγχο κατά τη χρήση φωνητικής αναγνώρισης στις παρεχόμενες υπηρεσίες του LG ThinQ, όπως η Alexa της Amazon ή το Google Assistant. Το νέο Magic Remote είναι απλό στην πλοήγηση, έχει ομαλή και εύκολη χρήση, ενώ προσφέρει πιο φιλικές προς τον χρήστη δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων συνδέσεων μεταξύ της τηλεόρασης και άλλων συσκευών και πλήκτρων πρόσβασης σε δημοφιλείς streaming πλατφόρμες όπως το Netflix, το Amazon Prime και το Disney+. To Magic Τap, είναι μια λειτουργία NFC που με ένα άγγιγμα στο Magic Remote, παρέχει άμεση πρόσβαση σε μια σειρά από συναρπαστικές δυνατότητες προβολής. Ακουμπώντας απλώς ένα smartphone με δυνατότητα NFC στο τηλεχειριστήριο, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο από το τηλέφωνό τους στην τηλεόραση ή το αντίστροφο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο κινητό τους τηλέφωνο στις τηλεοράσεις LG ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και λειτουργίες στο smartphone.


Μέσω της τελευταίας τεχνολογίας AI, των φωνητικών εντολών και του Magic Remote, οι χρήστες μπορούν να λάβουν οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται, χρησιμοποιώντας απλώς τη φωνή τους. Το Magic Explorer, μια βελτιωμένη έκδοση του Magic Link της LG, παρέχει ενημερωτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη, ώστε οι θεατές να μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους ηθοποιούς, τις τοποθεσίες και άλλα είδη ενδιαφέροντος για τις ταινίες και τις εκπομπές που παρακολουθούν. Η λειτουργία που διαμορφώνεται ανάλογα με το περιεχόμενο, προσφέρει επίσης την ευκολότερη και πιο φιλική εμπειρία αγορών για προϊόντα που εμφανίζονται σε επιλεγμένα κανάλια και υπηρεσίες LG TV, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων, του Gallery, των ρυθμίσεων και του τηλεοπτικού οδηγού, αλλάζοντας το χρώμα του κέρσορα όποτε ο Magic Explorer έχει διαθέσιμες πληροφορίες.

Επιπλέον, η νέα δυνατότητα Next Picks αναλύει τις προτιμήσεις των θεατών για να προτείνει περισσότερο περιεχόμενο που τους ταιριάζει. Χρησιμοποιώντας δεδομένα ιστορικού προβολής, προτείνει δύο ζωντανά προγράμματα από την ψηφιακή ή τη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και έναν τίτλο ή εφαρμογή VOD, εξοικονομώντας χρόνο και κόπο για να βρουν τι θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια.

Οι νεότερες τηλεοράσεις της LG με το webOS 6.0 θα προβληθούν στο virtual booth της LG κατά τη διάρκεια του CES 2021, που ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου.

[via]