|

AV-Test: Tο Windows Defender είναι το καλύτερο antivirus


Στην πιο πρόσφατη συγκριτική δοκιμή προϊόντων antivirus για την πλατφόρμα των Windows από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης προϊόντων ασφαλείας και antivirus, AV-Test, η λύση της Microsoft, Windows Defender βρέθηκε στην κορυφή επιτυγχάνοντας την τέλεια βαθμολογία.
Πιο συγκεκριμένα, το Windows Defender πέτυχε την τέλεια βαθμολογία -6 στα 6- στους τομείς της προστασίας (protection), της απόδοσης (performance) και της ευχρηστίας (usability) μαζί με άλλα τρία προϊόντα στην δοκιμή Μαΐου/ Ιουνίου που περιλαμβάνει λύσεις antivirus για οικιακή χρήση στην πλατφόρμα Windows. Η διαφορά ωστόσο με τα άλλα τρία προϊόντα, είναι ότι το Windows Defender είναι δωρεάν και έρχεται «bundled» με τα Windows, όταν οι άλλες τρεις λύσεις στοιχίζουν χρήματα.
Οι τρεις άλλες λύσεις που έλαβαν επίσης τέλεια βαθμολογία -6 στα 6 και στις τρεις κατηγορίες που αναφέρθηκαν ήταν οι F-Secure SAFE, Kaspersky Internet Security και Norton Security. Οι δωρεάν λύσεις AVG και Avast πάντως δεν βρέθηκαν και πολύ μακριά από την κορυφή λαμβάνοντας βαθμολογία 6, 6 και 5.5, με τη χαμηλότερη βαθμολογία ωστόσο να σημειώνεται στην σπουδαιότερη κατηγορία όλων, που είναι βεβαίως η «προστασία».
1.png.eff5739601e095a7f09404c91b786f35.png
Στην προηγούμενη συγκριτική δοκιμή του εργαστηρίου δοκιμών AV-Test, το Windows Defender βρέθηκε μακριά από την κορυφή για μισό πόντο στην κατηγορία «απόδοση» (performance), οπότε και τα νέα χαροποίησαν ιδιαίτερα τον Corporate Vice President του τμήματος Microsoft 365, Brad Anderson, ο οποίος χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του στο Twitter υπενθύμισε στους χρήστες ότι το Windows Defender είναι εξαιρετικά δημοφιλές και στις επιχειρήσεις. Ο Brad Anderson μάλιστα έχει δηλώσει πρόσφατα ότι το Windows Defender χρησιμοποιείται ενεργά σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια υπολογιστές στον κόσμο, κάτι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό.

[via]