|

Το Netflix έπεισε τον Quentin Tarantino να μετατρέψει σε «μίνι σειρά» το «The Hateful Eight»


O Quentin Tarantino πρόκειται να φέρει την «extended» έκδοση της γνωστής γούεστερν ταινίας του «The Hateful Eight» στο Netflix με την μορφή μίας μίνι σειράς που θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια.

Ο αριθμός των επεισοδίων είναι μάλλον παράξενος λαμβάνοντας υπόψη ότι η ταινία έχει έξι κεφάλαια, ωστόσο φαίνεται ότι είτε δεν βόλευε το πρόσθετο υλικό που είχε στα χέρια του και είχε «κοπεί» στο αρχικό μοντάζ (ώστε να μοιραστεί καταλλήλως στα επεισόδια), είτε η συμφωνία του με το Netflix δεν προέβλεπε μεγαλύτερο αριθμό επεισοδίων, είτε πρόκειται για κάτι άλλο που σχετίζεται με το όραμα του για την «extended» έκδοση της ταινίας του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πάντως ο Quentin Tarantino στην ιστοσελίδα Slashfilm, αυτό ήταν το πείραμα που το Netflix του ζήτησε να εκτελέσει: «Οπότε το Netflix ήρθε σε μας και μας είπε»… «κοιτάξτε, αν ενδιαφέρεστε, αν υπάρχει πρόσθετο υλικό, και αν σας ενδιαφέρει να το προσθέσετε στην ταινία με τρόπο ώστε να μπορούμε να την προβάλουμε σε τρία ή τέσσερα επεισόδια, ανάλογα με το πόσο πρόσθετο υλικό έχετε, είμαστε διατεθειμένοι να το προχωρήσουμε».

O Quentin Tarantino δήλωσε στο Slashfilm ότι η «extended» έκδοση του «The Hateful Eight» περιλαμβάνει 25 επιπλέον λεπτά νέο υλικό, και πως οι σκηνές δεν είναι ακριβώς όμοιες με το πρωτότυπο.

Πιο συγκεκριμένα, χάρη στην ύπαρξη επεισοδίων, είχε την δυνατότητα να δείξει μία σεκάνς από την οπτική διαφορετικών χαρακτήρων. Ξέρουμε ότι το Netflix πειραματίζεται προσθέτοντας το διαδραστικό στοιχείο σε ταινίες (choose your own adventure) όπως έκανε με το Black Mirror: Bandersnatch, οπότε η νέα σεκάνς μπορεί να σχετίζεται με κάτι τέτοιο.

Τώρα, στην περίπτωση της συνεργασίας του Quentin Tarantino με το Netflix βλέπουμε να διερευνούν την πιθανότητα οι ταινίες που βλέπουμε στον κινηματογράφο, να μην χρειάζεται να είναι μόνο… ταινίες, αλλά να μπορούν να γίνουν και μίνι σειρές αν υπάρχει… υλικό ή αν έχει προβλεφθεί να υπάρχει πρόσθετο υλικό. Από την συνέντευξη του στο Slashfilm μαθαίνουμε επίσης ότι ο Quentin Tarantino έχει γράψει ένα σενάριο για κάποια πιθανή ταινία Star Trek και πως έχει ήδη έτοιμο το «Director’s Cut» του Django Unchained.

[via]