|

Garmin Pay: Η Alpha Bank εισάγει νέο τρόπο πληρωμών μέσω smartwatch


Η Alpha Bank ανακοίνωσε ένα νέο, σύγχρονο τρόπο πληρωμών μέσω smartwatch, το Garmin Pay. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η νέα υπηρεσία στον χώρο των πληρωμών πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Visa και την Garmin και έρχεται σε συνέχεια του my Alpha Wallet, του πρώτου ηλεκτρονικού πορτοφολιού για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, το οποίο εισήγαγε η Alpha Bank πριν από περίπου δύο χρόνια. 
Το Garmin Pay δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών της Alpha Bank να πραγματοποιούν εύκολα και με ασφάλεια, ανέπαφες πληρωμές σε contactless τερματικά POS, απλώς φορώντας ένα “έξυπνο” ρολόι Garmin. Στην αρχική λειτουργία του είναι διαθέσιμο μόνο για κάρτες Visa, ενώ σύντομα θα προσφέρεται για όλες τις κάρτες της Alpha Bank.
Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι απλή. Καταρχήν ο χρήστης ενεργοποιεί το Garmin Pay στην εφαρμογή Garmin Connect, στο Android ή iOS smartphone του. Στην συνέχεια, με την επιλογή Create Your Wallet θα ζητηθεί η δημιουργία ενός 4ψήφιου κωδικού, ο οποίος θα χρησιμοποιείται κατά τις συναλλαγές. Στην συνέχεια θα πρέπει να γίνει εγγραφή στην υπηρεσία της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας Visa της Alpha Bank. Ακολουθούν η επιλογή της Visa ως τύπος κάρτας, η εισαγωγή του αριθμού της κάρτας, η ημερομηνία λήξης και ο κωδικός ασφαλείας που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας. 
Τέλος, επιλέγετε Submit και για τη δική σας ασφάλεια, θα εμφανιστεί μήνυμα ζητώντας σας να καλέσετε την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση της Alpha Bank, όπου θα γίνει ταυτοποίησή σας και θα ενεργοποιηθεί η κάρτα στο smartwatch. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποίησης θα εμφανιστεί μήνυμα στο smartwatch.

[via]