|

Νέο fix από το Firefox για τη διόρθωση των απενεργοποιημένων επεκτάσεων


Από την περασμένη Παρασκευή, χρήστες του Firefox αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την απενεργοποίηση επεκτάσεων (add-ons) που χρησιμοποιούν με τον αγαπημένο τους browser όπως ad-blockers, password managers και άλλων, εξαιτίας ενός ληγμένου πιστοποιητικού το οποίο δεν ανανεώθηκε στην ώρα του.

Η Mozilla προχώρησε πολύ γρήγορα στη διόρθωση του προβλήματος χωρίς να απαιτείται το κατέβασμα κάποιας νέας έκδοσης του Firefox, με τη λειτουργία των επεκτάσεων να ενεργοποιείται και πάλι, όμως αρκετοί χρήστες μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, οι οποίοι χρησιμοποιούν παλιές εκδόσεις του browser. Η τελευταία έκδοση του Firefox είναι η 66η όμως αρκετοί χρήστες έχουν επιλέξει για διαφόρους λόγους να χρησιμοποιούν παλιότερη έκδοση, όπως στην περίπτωση που κάποια επέκταση που χρησιμοποιούν σταμάτησε να ανανεώνεται ή επειδή χρησιμοποιούν παλιά έκδοση ενός λειτουργικού συστήματος όπως τα Windows XP. 

Ήδη το Twitter έχει γεμίσει από αναφορές χρηστών που εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καλώντας τη Mozilla να διορθώσει το πρόβλημα και για τις παλαιότερες εκδόσεις του Firefox, με το ίδρυμα όμως να μην έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική δήλωση. Αν και οι τελευταίες διορθώσεις που κυκλοφόρησε η Mozilla έλυσαν το πρόβλημα και στη mobile έκδοση για Android, εντούτοις αρκετοί συνεχίζουν να έχουν θέματα. Σε αναλυτικό άρθρο, το ίδρυμα Mozilla προτείνει στους χρήστες να αποφύγουν οποιοδήποτε «κόλπο» προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή και σε επέκταση του σε συνδυασμό με την επίσημη διόρθωση.

Επιπλέον αναφέρει ότι «υπάρχουν εναπομείναντα ζητήματα τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε αλλά θέλαμε να κυκλοφορήσουμε τη διόρθωση πριν την έναρξη της εβδομάδας προκειμένου να μειώσουμε τον αντίκτυπο των απενεργοποιημένων επεκτάσεων».

[via]