|

Το Google Feed μετονομάζεται σε Discover


Η Google γιορτάζει τα 20α γενέθλιά της και ετοιμάζει μια σειρά αλλαγών που θα αλλάξουν ριζικά ίσως την πιο εμβληματική εφαρμογή της, το Feed ειδήσεων.

Σύμφωνα με το σχετικό blogpost της Google, η εφαρμογή σταδιακά θα μετονομαστεί σε Discover και θα ενσωματώνει σειρά βελτιώσεων ώστε τα feeds να γίνονται πιο προσωποποιημένα. Η αναβάθμιση περιστρέφεται γύρω από εναλλακτικά θέματα επιτρέποντας στον χρήστη να διακρίνει όλα τα διαθέσιμα topics. Επιπλέον, προστίθενται και νέοι τύποι περιεχομένου στο feed, στο οποίο πλέον θα περιλαμβάνονται και βίντεο.

Το νέο Google Discover (πρώην Google Feed και ακόμη παλαιότερα γνωστό ως Google Now), θα διαθέτει ριζικά ανανεωμένο σχεδιασμό με μεγαλύτερους τίτλους ώστε να γίνεται ευκολότερα αντιληπτό το θέμα, ενώ θα υπάρχουν και πρόσθετα εικονίδια που θα οδηγούν τον χρήστη σε πρόσθετη εμβάθυνση στο θέμα.

Ωστόσο, αντί να προβάλλεται μόνο το πρόσφατο περιεχόμενο, η Google θα προβάλει και το παλαιότερο περιεχόμενο από το web το οποίο ενδεχομένως είναι σχετικό με την αναζήτηση που πραγματοποιεί σήμερα ο χρήστης. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, στις σχετικές αναζητήσεις θα προβάλλονται και άρθρα έως και δύο μηνών παλαιότερα τα οποία είναι σχετικά με τον τόπο προορισμού.

Επιπλέον, δίνεται περισσότερος έλεγχος των feeds στους χρήστες, με επιλογές να βλέπουν περισσότερο ή λιγότερο περιεχόμενο για ένα συγκεκριμένο topic ενώ θα υποστηρίζονται και πολλαπλές γλώσσες. Το νέο Discover θα έρθει πρώτα στην mobile εκδοχή της Google, πριν περάσει και στην desktop εκδοχή της υπηρεσίας.

Παράλληλα, η Google δίνει μεγαλύτερη ώθηση και στην αναβάθμιση του οπτικού περιεχομένου. Η εταιρεία πλέον θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης για τη δημιουργία Stories οι οποίες αυτόματα θα λαμβάνουν περιεχόμενο από το web και θα το μετατρέπουν σε «ιστορία» την οποία οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν μέσω του Search. Περίπου με έναν τρόπο ανάλογο με τα Snapchat Stories. Στο ξεκίνημά της η νέα υπηρεσία θα αφορά «επώνυμους και celebrities» αλλά σταδιακά θα επεκταθεί σε διάφορα topics.

[via]