|

Διαθέσιμη η νέα έκδοση του Freespire 4.0


Το Freespire 4.0 κυκλοφόρησε επίσημα ως η πρώτη μεγάλη έκδοση βασιζόμενη στο Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) και υπόσχεται να προσφέρει στους χρήστες μια εκπληκτική γραφική διεπαφή που είναι οικεία για αυτούς που προέρχονται από άλλο λειτουργικό σύστημα Linux ή ακόμα και από λειτουργικό σύστημα Windows.

Το Freespire είναι μια κοινοτική διανομή Linux και προερχόταν από το Linspire ενώ πλέον βασίζεται στο Ubuntu και αποτελείται κυρίως από δωρεάν και λογισμικό ανοιχτού κώδικα, παρέχοντας ταυτόχρονα στους χρήστες την επιλογή να συμπεριλαμβάνουν ιδιόκτητο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων codecs πολυμέσων, drivers συσκευών και άλλων εφαρμογών.

Χαρακτηριστικά του Freespire 4.0

Το Freespire 4.0 συνοδεύεται από μια μεγάλη συλλογή έργων λογισμικού ανοιχτού κώδικα, μεταξύ των οποίων το πρόγραμμα περιήγησης Chromium 68, το πρόγραμμα για email Geary 0.12, επεξεργαστή κειμένου AbiWord, πρόγραμμα προβολής και επεξεργαστή υπολογιστικών φύλλων Gnumeric, Audacious player, Totem, Synaptic και G -Debi γραφικούς διαχειριστές πακέτων.

Το καλύτερο από όλα, το Freespire 4.0 προσφέρει στους χρήστες υποστήριξη για την εγκατάσταση εφαρμογών Snap και Flatpak,. Τέλος, φέρνει τη λειτουργία Night Light του Ubuntu που ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία χρώματος οθόνης για νυχτερινή χρήση.
Μπορείτε να κατεβάσετε το Freespire 4.0 αυτή τη στιγμή από τον επίσημο ιστότοπο...


[via]