|

Το Netflix δοκιμάζει νέο ακριβότερο Ultra πακέτο με υποστήριξη 4K και HDR


Το Netflix επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει νέα τιμολογιακά πακέτα για τους Ευρωπαίους συνδρομητές του, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα Ultra πακέτο το οποίο περιέχει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε 4K ανάλυση και με υποστήριξη HDR.

Σύμφωνα με δήλωση του Netflix στην ιστοσελίδα CNET, η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα η εταιρεία «πως οι καταναλωτές εκτιμούν την υπηρεσία». Το Netflix φέρεται να δοκιμάζει διαφορετικά τιμολογιακά πακέτα ανάλογα με τη χώρα (αρχικά στη Γερμανία), ειδικά στο Ultra πακέτο το οποίο σε άλλους εμφανίζεται με μηνιαία τιμή €16.99 και σε άλλους €19,99.

Επίσης, ένα νέο Premium πακέτο κόστους €13,99 που δοκιμάζει το Netflix περιορίζει την παράλληλη χρήση της υπηρεσίας σε 2 συσκευές έναντι 4, χωρίς τη δυνατότητα αναπαραγωγής HDR περιεχομένου. Σε άλλη δοκιμή που πραγματοποιεί το Netflix, το βασικό πακέτο απευθύνεται σε ένα μόνο χρήστη χωρίς παράλληλη δυνατότητα αναπαραγωγής σε άλλη συσκευή.

Η κίνηση αυτή ίσως φανερώνει τη σιγουριά του Netflix στο να προχωρήσει σε αυξήσεις και σε σημαντικές αλλαγές στα συνδρομητικά του πακέτα, έχοντας σημειώσει μεγάλη αύξηση στη βάση χρηστών του η οποία ξεπερνά τα 125 εκατομμύρια.

Ακόμα με βάση τα στοιχεία Απριλίου, ολόκληρη η υπηρεσία αποτιμάται περισσότερα από 170 δισ. δολάρια αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στη βιομηχανία θεάματος.

Τα τελευταία χρόνια το Netflx έχει προχωρήσει σε πολλές δικές του παραγωγές κερδίζοντας στο μεσοδιάστημα και αρκετά βραβεία ενώ μόνο για το 2018, θα επενδύσει 8 δισ. δολάρια για δημιουργία νέων ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

[via]