Παράλληλα με τον πρώτο “5,0GHz επεξεργαστή” της Intel Core i7-8086K Limited Edition (η συχνότητα λειτουργίας του είναι 4,0GHz αλλά με Turbo θα αγγίζει τα 5,0GHz), η Intel παρουσίασε έναν ακόμη με τετραπλάσιο+ αριθμό πυρήνων.
O 18-πύρηνος λοιπόν Core i9 της Intel παραμένει βεβαίως εντυπωσιακός, αλλά είναι πια… ξεπερασμένος. Ο Senior Vice President της Intel, Gregory Bryant κατά την διάρκεια του keynote στην έκθεση Computex 2018 παρουσίασε έναν 28-πύρηνο επεξεργαστή που θα αγγίζει σε συχνότητα λειτουργίας τα 5,0GHz!
Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται single-socket επεξεργαστής για συστήματα desktop με τόσους πολλούς πυρήνες και φαίνεται πως θα είναι εξαιρετικά ισχυρός. Στο γνωστό εργαλείο benchmarking Cinebench, ο επεξεργαστής απέδωσε 7334 βαθμούς, σκορ που μέχρι σήμερα μπορούσαν να “πιάσουν” μόνο multi-processor συστήματα.
Η Intel σύμφωνα με τον Gregory Bryant σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά τον επεξεργαστή, για τον οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε πoλλές τεχνικές λεπτομέρειες, μέχρι το τέλος της χρονιάς.

[via]