|

Το Gmail στο iOS χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι ειδοποιήσεις μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να είναι πραγματικός εφιάλτης στο κινητό.

Σχεδόν πάντα έχεις νέο email. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, με τον επανασχεδιασμό του Gmail -αλλά και άλλων mobile apps της- η Google έχει βάλει στόχο να κάνει τις ειδοποιήσεις χρησιμότερες και λιγότερο ενοχλητικές.

Ξεκινώντας από το Gmail app στο iOS, η εταιρεία δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μόνο για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υψηλής προτεραιότητας. 

Κάτι τέτοιο είναι εφικτό με την χρήση μηχανικής εκμάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έκανε πρώτα την εμφάνιση του στο Inbox app της Google, που πολλές φορές λειτουργεί σαν πλατφόρμα δοκιμών νέων δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών, προτού "υιοθετηθούν" και από το Gmail που έχει πολύ μεγαλύτερο, και πιο απαιτητικό κοινό.

H Google λέει πως θα απαιτηθούν μερικές μέρες προκειμένου να διανεμηθεί το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες του Gmail στο iOS. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε επιλέγοντας “High Priority only” στο section για τις ειδοποιήσεις στις ρυθμίσεις του app Gmail της εταιρείας.

Το app επίσης θα σας γνωστοποιήσει το χαρακτηριστικό με ένα popup σαν το παραπάνω.

[via]