|

Τον αντικατοπτρισμό του smartphone σας στο PC, φέρνει η επόμενη έκδοση των Windows 10


Αν και η σημερινή παρουσίαση της Microsoft στο συνέδριο προγραμματιστών Build 2018, επικεντρώθηκε γύρω από τις εξελίξεις στο cloud (Azure) και την τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει να περιμένουμε την αυριανή ημέρα για να δούμε αναλυτικά ένα από τα χαρακτηριστικά της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10.

Αυτή θα είναι η εφαρμογή "Your Phone", η οποία θα αποτελέσει και τη νέα προσπάθεια της εταιρείας για να «ενώσει» το smartphone σας με τα Windows 10, είτε αυτό στηρίζεται στο iOS είτε στο Android. Στην ουσία η εφαρμογή θα μεταφέρει την οθόνη του smartphone σας στην αρκετά μεγαλύτερη οθόνη του υπολογιστή, επιτρέποντας στον χρήστη να δει όλες τις ειδοποιήσεις του, να τρέξει τις εφαρμογές που θέλει αλλά και να έχει πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα και φωτογραφίες.

Μάλιστα στα σενάρια διασύνδεσης των δύο συσκευών, θα περιλαμβάνεται και το drag n drop μιας φωτογραφίας από το Android smartphone στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή ή μέσα σε ένα έγγραφο που έχετε ανοιχτό.
Αν και στις δυνατότητες αρχικά δε θα υποστηρίζεται η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων από τον υπολογιστή, γνωρίζουμε ότι παρόμοιες προτάσεις έχουν παρουσιάσει άλλες εταιρείες με αμφίβολα αποτελέσματα. Η πρόσβαση στην εφαρμογή "Your Phone" θα ενεργοποιηθεί σύντομα για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το Φθινόπωρο.

Σε άλλες ανακοινώσεις γύρω από την επόμενη έκδοση των Windows 10 ξεχωρίζει η παρουσία του Timeline στο Android (μέσω του Microsoft Launcher) και στο iOS (μέσω του Edge browser). Φέρνοντας το Timeline στα smartphones, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει μέσα από τον υπολογιστή του, τις τελευταίες  ενέργειες που πραγματοποίησε από τη φορητή του συσκευή.

[via]