|

Πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας για MacBook Pro 13 ιντσών χωρίς Touch bar


Νέο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας από την Apple, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι ένας μικρός αριθμός MacBook Pro 13 ιντσών που δε διαθέτουν Touch Bar και έχουν κατασκευαστεί μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Οκτωβρίου 2017, ενσωματώνουν εξάρτημα το οποίο με τη δυσλειτουργία του μπορεί να προκαλέσει διόγκωση της μπαταρίας.
Κατά την εταιρεία, δε τίθεται θέμα ασφάλειας του χρήστη, προχωρώντας σε αλλαγή μπαταρίας για τα συγκεκριμένα MacBook που έχουν κατασκευαστεί αυτό το χρονικό διάστημα. Όσοι χρήστες και κάτοχοι παρόμοιων υπολογιστών, θέλουν να δουν αν δικαιούνται της δωρεάν αλλαγής μπαταρίας, θα πρέπει να εισάγουν το σειριακό αριθμό του MacBook τους στη σχετική ιστοσελίδα που έχει αναρτήσει η Apple για το σκοπό αυτό. Για την εύρεση του σειριακού αριθμού, ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει πρώτα το λογότυπο της Apple στο menu bar και στη συνέχεια να επιλέξει το "About this Mac" όπου και η πληροφορία θα εμφανιστεί περίπου στη μέση του παραθύρου. 
Όσοι λάβουν θετική απάντηση από την Apple θα πρέπει είτε να επισκεφθούν κάποιο Apple Store ή κάποιο εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών προϊόντων της εταιρείας. Η εταιρεία προτείνει πρώτα να έχει προηγηθεί backup του συστήματος ενώ αν υπάρχει ζημιά στον υπολογιστή που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα κατά την αντικατάσταση της μπαταρίας, θα πρέπει να προηγηθεί η επισκευή της. Τέλος, οποιοσδήποτε έχει ήδη προχωρήσει σε αλλαγή μπαταρίας, η Apple θα τον αποζημιώσει. Το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταρίας είναι σε ισχύ για 5 χρόνια και αφορά όλα τα μοντέλα MacBook Pro που έχουν κατασκευαστεί το συγκεκριμένο διάστημα.

[via]