|

Google: Tο Android είναι το ίδιο ασφαλές με το iOS


Μπορεί να κυκλοφορεί ευρέως ότι το Android δεν είναι ασφαλές, αλλά η Google τονίζει με κάθε τρόπο ότι το λειτουργικό της είναι το ίδιο ασφαλές με το iOS.


Σύμφωνα με το ετήσιο report ασφαλείας που εκδίδει η Google, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση της ασφάλειας για τους Android χρήστες, ενώ στις 56 σελίδες του εν λόγω report, σημειώνεται ότι το λειτουργικό σύστημα Android είναι το ίδιο δύσκολο να χακαριστεί όσο και το iOS της Apple. Από το 2015 και έπειτα, η Google έχει προβεί σε αρκετές ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν οι συσκευές με λειτουργικό Android στους χρήστες τους.

Πέρυσι, η Google ανακοίνωσε ότι δημιουργεί το Google Play Protect, περισσότερο ως υπενθύμιση ότι διαρκώς εξετάζει το διαδικτυακό της κατάστημα για εφαρμογές με πιθανό κακόβουλο χαρακτήρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google και αναφέρονται στο Extreme Tech, η τεχνολογία machine learning που χρησιμοποιεί, κατάφερε με επιτυχία να εντοπίσει το 60.3% των κακόβουλων εφαρμογών του Google Play Store. To υπόλοιπο ποσοστό των κακόβουλων εφαρμογών εντοπίστηκε με άλλους τρόπους πέρα από την τεχνολογία machine learning.

To πρόβλημα των κενών ασφαλείας που εμφανίζονται στο Android εμφανίζεται να προέρχεται από την απουσία της Google από την Κίνα, όπου φαίνεται πως αποτελεί την πηγή δημιουργίας των περισσότερων βλαβερών εφαρμογών για Android συσκευές, στις οποίες -σημειωτέον- ο χρήστης είναι εκείνος που επιλέγει εάν θα δεχτεί να εγκατασταθούν εφαρμογές από τρίτες πηγές.

[via]