|

Διαρροή του iOS 11 αποκαλύπτει τς ονομασία iPhone X


Για πρώτη φορά η Apple έχει κυκλοφορήσει 10 δοκιμαστικές εκδόσεις για μία έκδοση του iOS, την 11η συγκεκριμένα, κάτι που όπως φαίνεται έγινε για λόγους απόκρυψης πληροφοριών για μελλοντικά προϊόντα της εταιρείας.
Όμως εν αναμονή της παρουσίασης την ερχόμενη Τρίτη, μια διαρροή της τελικής έκδοσης του iOS 11, αποκαλύπτει αρκετά μυστικά, μεταξύ των οποίων και τις ονομασίες των τριών νέων IPhone που θα είναι iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X για την πολυαναμενόμενη επετειακή έκδοση.
Αν και το εύρημα αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβεβαιωθεί στην παρουσίαση της Τρίτης, εντούτοις οι πιθανότητες είναι αρκετές, με την Apple να προτιμά να μη χρησιμοποιήσει τις ονομασίες 7s/7s Plus όπως πολλοί ανέμεναν για τις εκδόσεις με την LCD οθόνη.

Πάντως οι προγραμματιστές που έχουν στα χέρια τους την τελική έκδοση του iOS 11, έχουν ανακαλύψει και άλλα μυστικά που έχουν άμεση σχέση με την επετειακή έκδοση του iPhone X. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι θα υπάρχει το Face ID, το σύστημα που θα αντικαταστήσει τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, αυτή τη φορά με αναγνώριση προσώπου, με την Apple να διαθέτει ένα όμορφο περιβάλλον για τη διαδικασία ρύθμισης. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το iPhone X θα ξεχωρίζει για την OLED οθόνη των 5,8 ιντσών, με διαστάσεις ελάχιστα μεγαλύτερες από το μοντέλο των 4,7 ιντσών που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των ελάχιστων περιθωρίων περιμετρικά της οθόνης.
Στην κορυφή και σε ξεχωριστό μέρος θα υπάρχει η εμπρόσθια κάμερα, το ακουστικό, αλλά και οι 3D αισθητήρες, απαραίτητοι για τα AR πλάνα της εταιρείας αλλά και την αναγνώριση προσώπου.
Οι ίδιοι αισθητήρες θα χρησιμοποιούνται και για πιο διαδραστικά emoji με την ονομασία Animoji τα οποία θα παίρνουν τις εκφράσεις του κατόχου της συσκευής.
Ασύρματη φόρτιση, εγγραφή βίντεο 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και διπλή κάμερα στο πίσω μέρος αποτελούν σχεδόν σίγουρα χαρακτηριστικά του επετειακού iPhone.
Η τελική έκδοση του iOS 11 επιβεβαιώνει ακόμα την κυκλοφορία της LTE έκδοσης του Apple Watch με ελάχιστες αλλαγές στο σχεδιασμό και η οποία δε θα προϋποθέτει σύνδεση με ένα iPhone για να λειτουργήσει.
Τέλος περιμένουμε και την παρουσίαση ενός νέου Apple TV, με δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών σε 4K ανάλυση.

[via]