|

Την πειρατική σημαία υψώνει ξανά το Demonoid


Το Demonoid θεωρείται ένας από τους πιο ιστορικούς BitTorrent trackers, όντας βασικός προορισμός χιλιάδων ψηφιακών πειρατών για αρκετό καιρό. Βέβαια, η ιστοσελίδα φαίνεται ότι τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ συχνά “εξαφανίζεται” από το Web.
Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Deimos”, είχε αποσυρθεί για ένα διάστημα από τη διαχείριση του website, όμως τώρα ανέλαβε ξανά τον συγκεκριμένο ρόλο, θεωρώντας ότι “το Demonoid είχε πέσει στα λάθος χέρια και κάποιος έπρεπε να ανακτήσει τον έλεγχο”, όπως αναφέρει το PC Magazine.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, η ιστοσελίδα θα αποκτήσει σύντομα ένα νέο backend, βελτιωμένη σχεδίαση, αλλά και πολλά νέα χαρακτηριστικά – όπως σύστημα κάρμα και ενσωματωμένο forum. Με αυτές τις αλλαγές, ελπίζει, ότι οι χρήστες του website θα αυξηθούν.
Είναι πράγματι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Demonoid ετοιμάζεται για μια τέτοια δυναμική επιστροφή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο διάστημα δεκάδες αντίστοιχες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα των Torrentz.eu και KickassTorrents, έχουν υποστεί σημαντικά πλήγματα ή έχουν τεθεί ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας.
Μένει να δούμε το πώς θα αντιδράσουν βέβαια και οι γνωστοί "κυνηγοί" των πειρατών, που τελευταία έχουν γίνει ιδιαίτερα δραστήριοι, αλλά και αρκετά αποτελεσματικότεροι.

[via]