|

Apple: Πιθανή αλλαγή ονομασίας για το iPhone



Οι φήμες και τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν καθώς η Apple προχώρησε στην αποστολή προσκλήσεων για ένα event που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η αμερικανική εταιρεία στις νέες της εγκαταστάσεις, σε χώρο μάλιστα που φέρει το όνομα του Steve Jobs, ενός εκ των συνιδρυτών της Apple. Πρόκειται για το νέο αρχηγείο της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και λόγω της «διαστημικής» αρχιτεκτονικής του.
Μεταξύ των νέων προϊόντων που αναμένεται να παρουσιαστούν, πέρα των νέων iPhones, είναι ένα νέο Apple Watch, η αναβαθμισμένη ψηφιακή βοηθός Siri και εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Επιπρόσθετα, αναμένεται να γίνει αναφορά σε ένα νέο Apple TV Box με ικανότητα αναπαραγωγής περιεχομένου 4K αλλά και στο «έξυπνο ηχείο» HomePod.
Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα δημοσίευμα στην ολλανδική ιστοσελίδα iCulture, σύμφωνα με το οποίο το κορυφαίο iPhone που θα παρουσιάσει η Apple δεν θα έχει την ονομασία iPhone 8. Αντίθετα, θα ονομάζεται iPhone X ενώ θα προφέρεται iPhone 10 (το X είναι ο λατινικός συμβολισμός για τον αριθμό 10).
Το iCulture επικαλείται αξιόπιστες πηγές με πληροφόρηση από την έδρα της Apple στο Κουπερτίνο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από την αρχή ήταν γνωστό ότι η εταιρεία δεν θα ακολουθήσει την γνωστή μέθοδο ονοματολογίας της, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη επετειακή έκδοση του iPhone.
Απλά, το όνομα iPhone 8 ήταν μία υποθετική ονομασία που καθιερώθηκε για την αναφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο. Παράλληλα, είχαν κυκλοφορήσει και οι πιθανές ονομασίες iPhone Edition και iPhone X, οι οποίες, αν και πιο πιθανές, μυστηριωδώς δεν καθιερώθηκαν.

[via]