|

AMD: Aντικατάσταση Ryzen σε χρήστες Linux


Η AMD, αφού πλέον έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός σπάνιου bug στους επεξεργαστές Ryzen και το οποίο εμφανίζεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες και μόνο στο Linux, αποφάσισε να προσφέρει την αντικατάστασή τους.


Συγκεκριμένα, τον Μάιο, οι χρήστες Ryzen που τρέχουν Linux άρχισαν να αναφέρουν Segmentation Faults όταν εκτελούσαν ταυτόχρονες και πολλαπλές μεταγλωττίσεις κώδικα χρησιμοποιώντας πολλαπλές διαφορετικές εκδόσεις του GCC. Ενώ αντίθετα με την χρήση μεταγλωττιστών LVVM/Clang δεν επηρεάζονταν και το ζήτημα εμφανίζεται να είναι περιορισμένο μόνο στο Linux.

Παρότι το ζήτημα είναι υπαρκτό, επηρεάζει ελάχιστους χρήστες και κυρίως προγραμματιστές που τρέχουν τα έργα τους υπό τέτοιες συνθήκες.
Φαίνεται λοιπόν, ότι όπως και στην περίπτωση της Intel με το Hyper-Threading bug στην σειρά Skylake το οποίο παγώνει τα συστήματα κατά την εκτέλεση ορισμένων φόρτων εργασίας, έτσι και η AMD άρχισε σύντομα να ερευνά το ζήτημα και παρόλο που σκοπεύει να το επιλύσει μέσω update, προτίθεται να αντικαταστήσει τον επεξεργαστεί οποιουδήποτε συναντήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

[via]