|

Υπηρεσία προτείνει στον ιδιοκτήτη την καλύτερη τιμή ενοικίασης ενός σπιτιού στο Airbnb


 Το Airbnb, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στον κόσμο με καταχωρήσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών, συνεχίζει την τρομερή της άνοδο παγκοσμίως, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να την προτιμούν έναντι της παραδοσιακής μακροπρόθεσμης ενοικίασης ενός διαμερίσματος.
Έχοντας γνωρίσει σημαντική αύξηση των παρεχόμενων κατοικιών και στην Ελλάδα, πολλά εργαλεία και υπηρεσίες χτίζονται γύρω από το Airbnb παρέχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια κυρίως στους ιδιοκτήτες. Μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι η ιστοσελίδα Eliot & Me Estimator μέσω της οποίας ένας ιδιοκτήτης μπορεί να δηλώσει τη διεύθυνση του σπιτιού του και να λάβει άμεσα μια εκτίμηση για την τιμή με την οποία μπορεί να προχωρήσει στη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση είτε αυτή αφορά ολιγοήμερη ενοικίαση είτε εβδομαδιαία.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της υπηρεσίας, γίνεται χρήση αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης για τον υπολογισμό της τιμής κάθε διαμερίσματος είτε αυτή αφορά ολόκληρο το χώρο είτε κάποιο από τα δωμάτια του. Ο χρήστης καλείται να δηλώσει πόσες κρεβατοκάμαρες διαθέτει ο χώρος του καθώς και πόσες τουαλέτες, κάτι που έχει επίπτωση και στον υπολογισμό της τιμής ενοικίασης. Την τιμή επηεράζει ακόμα η σεζόν, με τα αποτελέσματα να διαχωρίζονται σε "θερμές" και "κανονικές" περιόδους ενώ λαμβάνονται υπόψη ενοικιάσεις άλλων σπιτιών σε κοντινή θέση, οι οποίες είναι διαθέσιμες επίσης στο Airbnb.

[via]