Posted by MinO | 0 comments

Η Google ενεργοποιεί "Panic mode" για το back button στην έκδοση 7.1 του Android


Το Android στην έκδοση 7.1, απέκτησε ένα νέο χαρακτηριστικό με το παρατσούκλι "panic button". Η νέα δυνατότητα εντοπίστηκε από χρήστες του XDA-Developers και έχει σαν στόχο να δώσει στον χρήστη μια επιπλέον δυνατότητα αντιμετώπισης εφαρμογών που έχουν κολλήσει ή είναι κακόβουλες.

Πολλές κακόβουλες εφαρμογές, απενεργοποιούν το back button στο κινητό, αποτρέποντας τον χρήστη από το να βγει από αυτήν και να επιστρέψει στην αρχική οθόνη της συσκευής του. Το Panic mode, "παρακολουθεί" το πόσες φορές και με ποιά συχνότητα πατάει το back button. "Εκτιμώντας" την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο χρήστης, το λειτουργικό αναλαμβάνει δράση και παίρνει τον έλεγχο από την "κρεμασμένη" ή κακόβουλη εφαρμογή, κλείνοντας την, επιστρέφοντας την αρχική οθόνη.
A few malicious applications may turn off the 'back' key as well as other buttons. This then wouldn't let the user return to his main screen else any other application. The time is then when the user starts panicking. Unable to guess what is happening with his smart phone as well as what makes it not to answer the user's commands, the phone owner will keep on anxiously hitting the back button in anticipation of it behaving its usual way.

It is here when Google's system would find out the unusual behavior of the phone owner's back button i.e. why so frequently the button is being pressed. Subsequently, the system will prevail over the application and once again enable back action on the phone as well as restore its main screen. The system works for applications which simply freeze, however, for rogue software too which attempts at tapping any or all moves, such as adware or malicious software. 
 
[via]

0 comments: